ua en ru

"Львівгаз" переходить на електронні закупівлі ProZorro

З 1 серпня ПАТ "Львівгаз" розпочинає роботу в єдиній електронній системі ProZorro. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зараз фахівці підприємства зареєстровані на електронному майданчику Е-Тендер і створили тендерний комітет. Вже у цьому місяці з допомогою ProZorro "Львівгаз" готується провести перші три публічні тендери на суму від 20 до 40 тис. грн.

"Система ProZorro для нас є новою, тому на першому етапі ми проводимо закупівлі товарів зі стандартною специфікацією. Це допоможе швидше освоїти можливості електронному майданчику та процес електронних закупівель", - розповів начальник управління матеріально-технічного забезпечення ПАТ "Львівгаз" Степан Бойко.

У компанії впевнені, що завдяки новій системі вдасться стимулювати конкуренцію між постачальниками і відсіяти неринкові пропозиції. За попередніми прогнозами, за допомогою ProZorro економія при закупівлях може скласти 10-20%

"В умовах складної фінансової ситуації на підприємстві, нам важливий економічний ефект від проведення відкритих торгів. Адже це дозволить зменшити витрати підприємства. Втім, навіть при використанні найсучасніших інструментів для закупівель, розмір діючих тарифів на розподіл не дає можливості суттєво модернізувати газове господарство регіону", - зазначив фінансовий директор "Львівгазу" Тарас Китриш.