ua en ru

У Львові викрили групу на продажу підроблених COVID-довідок

У Львові викрили групу на продажу підроблених COVID-довідок Фото: у Львові викрили групу на продажу підроблених COVID-довідок (npu.gov.ua)
Автор: РБК-Украина

У Львові поліція викрила ділків, які видавали фальшиві довідки про негативний тест на COVID-19. Замовники, збираючись на відпочинок за кордон, пред'являли працівникам Державної прикордонної служби підроблені довідки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Національної поліції.

До оборудок з підробленими довідками причетні працівники одного з медичних закладів та певних туристичних фірм. Вони налагодили схему виготовлення і збуту довідок з висновком "тест негативний", без проведення будь-яких лабораторних досліджень.

Один тест обходився клієнтам у 800-900 грн. Правоохоронці встановили, що спільники встигли виготовити майже 2 тисячі підроблених ПЛР-тестів.

Правоохоронці оголосили підозру за ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу двом чоловікам, 23 і 36 років, а також 21-річній жительці Львова. У разі доведення провини за вчинені дії їм може загрожувати обмеження волі строком до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Фото: у Львові викрили групу на продажу підроблених COVID-довідок (npu.gov.ua)