ua en ru

У Львові поліція припинила діяльність мережі порностудій

У Львові поліція припинила діяльність мережі порностудій Фото: порностудія у Львові (npu.gov.ua)

У порностудіях працювали студентки львівських вишів

У Львові працівники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми та слідчого управління ГУ Нацполіції у Львівській області 9 жовтня припинили діяльність мережі порностудій. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відділ комунікації поліції Львівської області.

Організаторами виявилися четверо місцевих мешканців віком від 22 до 24 років, у яких під час обшуків, які проводилися одночасно за шістьма адресами, було вилучено комп’ютерну техніку, веб-камери, мобільні телефони, «еротичні гардероби», готівку, банківські картки.

"У двох "офісах" правоохоронці виявили шістьох дівчат, студенток місцевих вишів, які у якості веб-моделей безпосередньо займалися розповсюдженням продукції порнографічного характеру", - йдеться в повідомленні поліції.

Зазначається, що між організаторами мережі були чітко розподілені функції: один із них займався організаційними, господарськими та фінансовими питаннями, другий - добирав персонал, консультував дівчат та вів бухгалтерський облік, ще двоє стежили за обладнанням, підшукували кадри в соціальних мережах, навчали розміщувати відеоматеріали на спеціальних сайтах.

Трьох організаторів затримано за ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання для них запобіжного заходу.

Фото: порностудія у Львові

Відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 301 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів), досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у Києві працівники столичної поліції викрили діяльність двох борделів і затримали сутенерів.