ua en ru

Луцька міськрада зобов'язала підприємців забезпечити наявність вивісок українською мовою

Луцька міська рада затвердила заходи зі сприяння всебічному розвитку і функціонуванню державної української мови у місті Луцьку та зобов'язала суб'єктів господарювання забезпечити наявність вивісок українською мовою у 2013-2015 рр. Відповідна заява оприлюднена сьогодні на сайті Луцької міськради.

Суб'єкти господарювання повинні забезпечити наявність вивісок українською мовою на підпорядкованих об'єктах, при цьому вони мають враховувати, що вивіска має містити інформацію про зареєстроване найменування особи, знаки для товарів і послуг, що належать цій особі (за наявності), вид її діяльності (якщо це не випливає із зареєстрованого найменування особи).

Розміщені вивіски чи таблички підлягають демонтажу у разі невідповідності розміщення вивіски чи таблички вимогам щодо її розміщення, наданим у визначенні, та архітектурним вимогам, державним нормам, стандартам і правилам, санітарним нормам.

Порушення вищезазначених вимог є підставою для застосування представниками контролюючих органів штрафних санкцій відповідно до КУпАП та закону України "Про захист прав споживачів".

У разі розміщення на вивісці зображення знаку для товарів і послуг іншою мовою, суб'єкту господарювання необхідно надати в управління розвитку підприємництва та реклами міської ради підтверджуючі документи (копію свідоцтва на знак для товарів і послуг або копію патенту на промисловий зразок).

Читайте також: Робоча група підготувала пропозиції щодо розвитку державної мови, які передбачають українізацію усіх сфер життя