ua en ru

Луцька міськрада 24 квітня підтримав заяву ВО "Свободи" до влади України про дії польського Сейму

Луцька міська рада 24 квітня підтримав заяву "Про намір Сейму Республіки Польща прийняти антиукраїнську резолюцію", внесену фракцією ВО "Свобода", Президенту України Віктору Януковичу, голові Верховної Ради Володимиру Рибаку, прем'єр-міністру Миколі Азарову та міністру закордонних справ Леоніду Кожарі. Про це повідомляє прес-служба "Свободи".

У заяві висловлюється глибоке обурення і засуджуються намір польського Сейму "прийняти шовіністичний за змістом і антиукраїнське по суті постанову про визнання ОУН-УПА злочинними організаціями".

Формулювання, які приймає польська сторона в проекті постанови, є повністю неприйнятними і суперечать історичній правді, стверджується в заяві.

Також в документі йдеться, що "...Останні події у Польщі свідчать про те, що депутати Сейму і польська влада взяли курс на замовчування злочинів, скоєних Армією Крайовою та іншими польськими збройними формуваннями, а також фактично відмовилися засудити операцію" Вісла ". Позиція польської сторони в питанні оцінки україно-польської війни 1943 р. не сприяє встановленню рівноправних відносин між двома народами і суперечить історичній правді".

У заяві потрібне: від МЗС України на офіційному рівні висловити ноту протесту намірам вищого законодавчого органу Республіки Польща, які суперечать принципу рівноправності і добросусідства між двома народами; від ВР України - звернутися до Польського Сейму із закликом відмовитися спекулювати на складній та трагічній темі україно-польському війни і припинити втручатися у внутрішні справи України.

Читайте також: МЗС вважає неприпустимим ухвалення рішення Сеймом Польщі по відношенню до воїнів ОУН-УПА