ua en ru

У Луцьку зловмисник відкрив стрілянину по патрульним, поліція порушила справу

У Луцьку зловмисник відкрив стрілянину по патрульним, поліція порушила справу Фото: Нацполіція

Триває досудове розслідування, поліція встановлює винних осіб

Поліція порушила кримінальну справу за фактом стрілянини по патрульним у Луцьку, яка сталася сьогодні, 5 вересня 2016 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Волинській області.

"Сьогодні слідчі Луцького відділу поліції за фактом умисного заподіяння тілесних ушкоджень інспектору управління патрульної поліції в м. Луцьк внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального Кодексу України. Також поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального Кодексу України за фактом розбою в одному із офісів на вулиці Винниченка в обласному центрі. Поліція проводить всі необхідні заходи для встановлення та притягнення до відповідальності винних осіб", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, інцидент стався сьогодні вранці під час виїзду патрульних за повідомленням з лінії 102 про те, що в одному з офісних приміщень невідомі особи вибивають двері. Під час спроби затримання поліцейськими двох осіб у масках один із правопорушників застосував проти правоохоронців зброю травматичної дії. Поранення одержав 26-річний інспектор управління патрульної поліції в м. Луцьк.

Дану подію кваліфіковано поліцією, як умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків.

Триває досудове розслідування. Поліція встановлює винних осіб для притягнення їх до відповідальності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що переатестація поліцейських завершитися до 30 вересня.