ua en ru

Луценко взявся за політичних "важковаговиків", тому информатаки на його команду посиляться, - Фесенко

Луценко взявся за політичних "важковаговиків", тому информатаки на його команду посиляться, - Фесенко Фото: Юрій Луценко

Посилення роботи Генпрокуратури в напрямку боротьби з олігархами "важковаговиками" може не лише посилити політичний вага Юрія Луценка, а й викликати нову хвилю інформаційних атак. Про це заявив політолог Володимир Фесенко, коментуючи підсумки шести місяців роботи Генерального прокурора.

За словами Фесенка, активність Луценка на посаді обумовлена його прагматичними політичними планами.

"Зараз йому дуже важливо показати результат реформи прокуратури і боротьбу з олігархами і значущими політичними фігурами - "важковаговиками". Справи Онищенко, Новинського і Януковича дуже важливі для генпрокурора. В тому числі і з-за цих справ Луценка та його заступників здійснюється ряд інформаційних атак", – сказав Володимир Фесенко.

За словами політолога, рекомендована основна критика сьогодні в сторону роботи Генеральної прокуратури стосується заступників Луценка, які відчувають від цього великого тиску. Фесенко додає, що саме заступники є зброєю Луценка, наближаючи главу ГПУ до нових політичних горизонтів.

"Юрій Луценко дуже обережно і ретельно ставиться до підбору кадрів. Адже, враховуючи, що на кон виставлено його політичне майбутнє, будь-який скандал з приводу найближчого оточення відразу вдарить по його рейтингу. Чим краще працюють "комісари Каттані", тим сильніше їх намагаються дискредитувати. Ще однією причиною посилення критики команди Луценка є справи одіозних політиків, якими вони обіймають", – прокоментував Фесенко.

Він також зазначив, що зараз особливо помітно, як накочують інформаційні хвилі на Бедриковского, а також на Грищенко, Шкутяка та Жербицького. Відповідно, це сигнал для Луценка: розслідування в частині справ точно здійснюється в правильному руслі.

Однак незважаючи на спроби дискредитувати команду, Луценко «гне свою лінію, йдеться в коментарі політолога.