ua en ru

Луценко вимагає відновити кримінальне провадження за його заявою про злочин

Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко направив скаргу на постанову про закриття кримінальної справи за його заявою про вчинення відносно нього злочину посадовими особами Генеральної прокуратури та суддями Печерського і апеляційного судів міста Києва від 26 грудня 2012 Скарга спрямована слідчому судді Печерського районного суду міста Києва, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

У скарзі звертається увага слідчого судді на грубі порушення прав заявника і потерпілого Луценко згідно з вимогами чинного Кримінального процесуального кодексу.

У партії зазначають, що заява Луценка було зареєстровано в 28 грудня 2012, про що екс-міністру було повідомлено 10 січня. Згідно з вимогами ч.2 ст.214 КПК України, досудове розслідування починається з моменту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань у формі попереднього слідства. Однак будь-які слідчі (розшукові) дії у кримінальній виробництву цієї справи взагалі не проводилися, зазначають у прес-служби "Народної самооборони".

"Заява Луценка про злочин стосувалося порушення його особистих прав і заподіяння йому збитків. Відповідно, він у справі процесуально є і заявником, та потерпілим. З процесуальними правами потерпілого слідчий Луценко не ознайомив. Процесуальне участь адвоката в досудовому розслідуванні слідчим також було повністю проігноровано", - йдеться у повідомленні прес-служби.

У своїй скарзі Луценка просить в порядку досудової підготовки витребувати матеріал досудового розслідування і скасувати постанову слідчого ГПУ з особливо важливих справ від 4 січня 2013 про закриття кримінального провадження за заявою про злочин.

Читайте також: Юрія Луценка вивезли з колонії в київську клініку "Оберіг"