ua en ru

У Луганській області чоловік розповів про катування бойовиками "ЛНР"

У Луганській області чоловік розповів про катування бойовиками "ЛНР" Ілюстративне фото (npu.gov.ua)

Під час розмови чоловік розповів, що до початку бойових дій на Донбасі він у місті Антрацит займався бізнесом

У Луганській області чоловік розповів поліцейським про катування бойовиками "ЛНР". Тортури електричним струмом, підвішування, щоденні побиття - таким чином бойовики намагалися вибити "зізнання" з бізнесмена з міста Антрацит, повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Луганській області.

У поліції зазначають, що у вівторок, 11 вересня, на КПВВ Станиця Луганська" до правоохоронців звернувся з проханням про допомогу чоловік, який був одягнутий лише у спідню білизну.

"Одягнувши та нагодувавши чоловіка, поліцейські оглянули його на наявність тілесних ушкоджень. Відійшовши від шоку чоловік розповів поліцейським, що на тимчасово окупованій території Луганщини працівники так званого МГБ "ЛНР" протягом двох місяців катували його та врешті решт "видворили" з території, що підконтрольна бойовикам на територію підконтрольну українській владі", - йдеться у повідомленні.

Під час розмови чоловік розповів, що до початку бойових дій на Донбасі він у місті Антрацит займався бізнесом. Коли бойовики захопили місто, він виїхав до родичів у АР Крим. Повернувшись через деякий час до рідного міста чоловік побачив, що його кафе розграбовано, а магазин захоплений бойовиками.

"Згодом, їхавши автомобілем з товаришем, їх зупинили співробітники МГБ "ЛНР" та одягнувши на голови мішки доставили до колишньої будівлі СБУ в м. Луганськ, де кинули до підвалу, та майже два місяці намагались вибити зізнання у терактах на території, що підконтрольна "ЛНР" та співпраці зі спецслужбами України", - йдеться у повідомленні.

Чоловіка відпустили додому за речами відвезли до КПВВ Станиця Луганська.

Нагадаємо, посольство Польщи в Україні закликає Росію припинити нелегальні арешти в Криму і звільнити українських політв'язнів.

Також посольство США також вимагає від Росії припинити викрадення людей в Криму.