ua en ru

Луганський суд ще в 2003 р. визнав Лазаренка непричетним до вбивства Щербаня, - адвокат

Апеляційний суд Луганської області ще в 2003 році визнав непричетність Павла Лазаренка до вбивства донецького бізнесмена Євгена Щербаня. Про це в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна" розповів адвокат Дмитро Поїзд, який захищав вбивцю Щербаня Вадима Болотських під час досудового слідства у 2001-2003 рр.

"Тоді, перед початком процесу (у справі про вбивство Щербаня), хотів зробити заяву адвокат по прізвищу Ніказаков. Він заявив, що представляє Павла Лазаренка, хотів представити суду довіреність від екс-прем'єра на представництво його інтересів. Ніказаков хотів зробити заяву про непричетність Лазаренка до злочинів, які будуть розглядатися в суді", - розповів Поїзд.

"Проте суд не прийняв ані довіреність, ані заяву від Ніказакова, і не дозволив йому ознайомитися з матеріалами справи. Суддя відмовив адвокатові на тій підставі, що Лазаренко не є учасником процесу", - повідомив адвокат.

"Тобто, фактично ще тоді мови про причетність до цих резонансних злочинів Павла Лазаренка, не кажучи вже про Юлію Тимошенко, не було. Суд це навіть не розглядав", - додав він.

Нагадаємо, 5 квітня повідомлялось, що ГПУ відновила слідство у справі щодо вбивства Євгена Щербаня. За словами Генпрокурора України Віктора Пшонки, ГПУ має намір допитати Лазаренка до кінця жовтня 2012 року.