ua en ru

Луганська ОДА та УВКБ ООН підписали меморандум про фінансову допомогу біженцям

Луганська обласна державна адміністрація та Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) сьогодні, 10 жовтня 2014 р., підписали меморандум про співпрацю.

Луганська обласна державна адміністрація та Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) сьогодні, 10 жовтня 2014 р., підписали меморандум про співпрацю. Про це повідомляє прес-служба УВКБ ООН.

Повідомляється, що у рамках співпраці Луганська область отримає від Агентства ООН у справах біженців одноразову фінансову допомогу (розмір якої наразі визначається згідно потреб області), фінансову допомогу у вигляді грантів для малих підприємців на відновлення чи започаткування власної справи, а також допомогу у вигляді теплих речей найбільш вразливим категоріям внутрішньо переміщених осіб.

Крім того, згідно з документом УВКБ ООН відкриває своє представництво в області.

"Луганська область є стратегічною для нас, оскільки це одна з тих областей, що приймає найбільшу кількість переселенців. Саме тому УВКБ ООН та Луганська ОДА об'єднуються у виконанні своїх обов'язків по захисту внутрішньо переміщених осіб, щоб вони мали де пережити холодну пору, яка все ж наближається, щоб мали що одягнути і мали засоби доглядати за собою хоча би на базовому рівні. У зв'язку з тим, що багато будівель постраждали у наслідок конфлікту на сході України, ми долучимось до інвентаризації таких приміщень, а також створених колективних центрів для переселенців з тим, щоб у подальшому забезпечити їхнє утеплення", - зазначив регіональний представник УВКБ ООН в Білорусі, Молдові та Україні Олдріх Андрисек.

Водночас, як поінформував голова Луганської ОДА Геннадій Москаль, загальна кількість внутрішньо переміщених осіб у Луганській області складає близько 30 тис. осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Управління верховного комісара ООН у справах біженців має намір відкрити своє представництво в Сєвєродонецьку (Луганська область).