ua en ru

У Лівані на кордоні виявили замерзлі тіла 15 сирійських біженців

У Лівані на кордоні виявили замерзлі тіла 15 сирійських біженців Фото: ліванський солдат на кордоні (facebook.com LebaneseArmedForcesOfficial)

Із-поміж них були й діти

Під час спроби перетнути гірський кордон із Ліваном замерзли 15 сирійських біженців, із-поміж яких були й діти. Про це повідомляє ВВС.

Зокрема зазначено, що 13 тіл знайшли в п'ятницю, а ще два виявили в суботу після того, як цю територію накрила снігова буря. Ліванські рятувальники знайшли тіла після повідомлення про те, що група біженців опинилася у біді біля Маснаї.

За повідомленням місцевих ЗМІ, цю групу біженців покинули в горах контрабандисти. Згодом двох контрабандистів затрмали, йдеться в повідомленнях.

Також кількох біженців, зокрема, хлопчика, який блукав сам, вдалося врятувати.

Як повідомляється, група біженців обрала ту ж саму дорогу, якою сотні тисяч сирійців до цього намагалися втекти від конфлікту вдома. Ліван із населенням чотири мільйони прийняв майже мільйон сирійців після початку війни у 2011 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що наслідком аварії судна з мігрантами, що 6 січня 2018 року затонуло поблизу берегів Лівії, стала загибель щонайменше 64 людей.