ua en ru

У Литві правоохоронці запобігли продаж у рабство 9 українців

У Литві правоохоронці запобігли продаж у рабство 9 українців Фото: торгівля людьми (thetraffickedhuman.org)

Правоохоронці розкрили міжнародну мережу торгівлі людьми

У Литві в ході спільної операції правоохоронних органів декількох країн був попереджений продаж у рабство 9 українців. Про це повідомляє прес-служба Служби охорони державної кордону Литви.

"Литовські прикордонники у співпраці з правоохоронцями України, Великобританії, Польщі та Латвії виявили міжнародну мережу торговців людьми", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, в Литві перебувало 9 українців, яких незаконно вивезли за кордон. Особи дев'яти українців, виявлених у Литві, не розголошуються.

Наголошується, що в понеділок було затримано 3 громадян Литви і 1 громадянин України. Останній, за версією слідства, є головним організатором незаконної схеми переправлення людей в Сполучене Королівство.

altaltalt

Фото: затримання злочинців (pasienis.lt)

Так, правоохоронці провели обшуки у житлових приміщеннях, які належали затриманим особам у нежитлових приміщеннях в Шяуляйском і Мажейкскому районах і в Україні.

Під час обшуків було знайдено 9 громадян України, яких планували вивести за кордон для примусової фізичної праці в рабських умовах, незаконну зброю і підроблені документи.

Повідомляється, що в середу окружний суд Вільнюса дозволив арешт організатора злочинної схеми на 3 місяці. Його спільників заарештовано на термін від 10 днів до місяця. За цей злочин заарештованим загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 12 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в цьому році Національна поліція України виявила вдвічі більше випадків торгівлі людьми, ніж у минулому. Правоохоронці зазначають, що зараз більш поширеним стає трудове рабство, ніж сексуальна експлуатація.