ua en ru

Литва і Польща залишаються найбільшими союзниками України, - Парубій

Литва і Польща залишаються найбільшими союзниками України, - Парубій Фото: Андрій Парубій у Сеймасі Литви (iportal.rada.gov.ua)

Спікер ВР відмітив велике значення діяльності Міжпарламентської асамблеї Україна-Польща-Литва

Голова Верховної ради України Андрій Парубій заявив, що Литва і Польща залишаються найбільшими і надійними союзниками нашої держави. Про це він сказав у ході урочистого засідання Сеймаса Литви з нагоди відзначення історичного свята - річниці Конституції 3-го Травня, передає прес-служба українського парламенту.

Парубій підкреслив, що загроза російської агресії не минула, і Україна кожного дня відчуває її на собі. У цих умовах, підкреслив спікер, "і Литва, і Польща - залишаються нашими найбільшими і надійними союзниками, оскільки розуміють, що українські воїни захищають не лише Україну, а весь європейський простір".

"Якщо не втримається Україна, наступний удар буде нанесений по будь-якій іншій. Коли ми разом, між нами немає непорозумінь, ми забезпечуємо безпеку не лише регіонального простору - ми забезпечуємо безпеку і усього європейського континенту", - додав голова Ради.

Крім того, спікер ВР підкреслив, що високо шанує спільну бригаду Україна-Польща-Литва, та відмітив велике значення діяльності Міжпарламентської асамблеї Україна-Польща-Литва, яка демонструє глибокий зв’язок між країнами.

"Для нас залишається надзвичайно важливим членство України в НАТО, членство України в ЄС і долучення до європейського простору, саме на якому Польща і Литва творили свої цінності. Я переконаний, що у своїй боротьбі, яку веде Україна, ми отримаємо перемогу. Імперія не може бути сильнішою від прагнення народів до свободи і гідності. Впевнений, що у цій боротьбі будемо поряд завжди відчувати надійне плече Литви і Польщі", - сказав Парубій.

Нагадаємо, 2-4 травня спікер Верховної ради України Андрій Парубій перебуває з робочим візитом у Литві.