ua en ru

У Лисичанську поліція запобігла теракту на залізничному вокзалі

У Лисичанську поліція запобігла теракту на залізничному вокзалі Фото: поліція запобігла теракту на вокзалі в Лисичанську

Роботу вокзалу вже відновлено

Поліція запобігла теракту на залізничному вокзалі в Лисичанську Луганської області. Про це повідомляє обласне управління поліції.

"Сьогодні в Лисичанський відділ поліції надійшло анонімне повідомлення про те, що на залізничному вокзалі м. Лисичанська в сміттєвій урні знаходиться підозрілий предмет", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що правоохоронці, які прибули за викликом, евакуювали персонал залізничного вокзалу і громадян, які перебували в приміщеннях вокзалу. 30 працівників і пасажирів були негайно евакуйовані з будівлі.

"Вибухотехніки проводили ретельне обстеження всіх приміщень залізничного вокзалу. Паралельно з ними працювали і кінологи зі службовими собаками. Перед центральним входом будівлі залізничного вокзалу в урні службовий собака виявив вибуховий предмет", - підкреслюється в повідомленні.

У Лисичанську поліція запобігла теракту на залізничному вокзаліФото: правоохоронці обстежили вокза

У Лисичанську поліція запобігла теракту на залізничному вокзаліФото: правоохоронці виявили вибухівку в урні

Так, з місця події вилучено три тротилові шашки. Вилучене направлено на дослідження. Розпочато кримінальне провадження за ст. 15, ст. 258 КК України (замах на вчинення терористичного акту).

На даний час робота залізничного вокзалу відновлено. Безпеці громадян нічого не загрожує.

Нагадаємо, радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що українські правоохоронні органи не допустять терактів після ліквідації терориста Мотороли.