ua en ru

Ліга Чемпіонів: Ібрагімович феєрить у Бельгії, а "Баварія" знущається над "Вікторією"

У Лізі Чемпіонів завершилися матчі третього туру. З особливостей варто виділити велику кількість крупних результатів у матчах, де їх і не чекали. Злочастний поєдинок у Леверкузені, 5 голів "Баварії" у воротах "Вікторії", "Галатасарай" довго вів у "Копенгагена" 3:0, а ПСЖ прямо в Бельгії влаштувало "Андерлехту" ад - 0:5 перед своїми глядачами.

У Лізі Чемпіонів завершилися матчі третього туру. З особливостей варто виділити велику кількість крупних результатів у матчах, де їх і не чекали. Злочастний поєдинок у Леверкузені, 5 голів "Баварії" у воротах "Вікторії", "Галатасарай" довго вів у "Копенгагена" 3:0, а ПСЖ прямо в Бельгії влаштувало "Андерлехту" ад - 0:5 перед своїми глядачами.

Група А

"Байєр" (Німеччина) - "Шахтар" (Україна) - 4:0 (1:0)
Голи:
Кісслінг, 22, 72, Рольфес, 50 - пенальті, Сем, 57

"Манчестер Юнайтед" (Англія) - "Реал Сосьєдад" (Іспанія) - 1:0 (1:0)
Гол:
Мартінес, 2 - автогол

Про матчі в Німеччині не хочеться говорити, а ось в іншому поєдинку групи МЮ грав з "Сосьєдадом" та не все було так гладко, як могло здаватися раніше. Хоча, тон грі поставили англійці, коли змусили Іньїго Мартінеса переправити м'яч у свої ворота.

Група В

"Реал" (Іспанія) - "Ювентус" (Італія) - 2:1 (2:1)
Голи:
Кріштіану Роналду, 4, 29 - пенальті - Льоренте, 22
Вилучення: К'єлліні, 48

"Галатасарай" (Туреччина) - "Копенгаген" (Данія) - 3:1 (3:0)
Голи:
Крейді, 10, Снейдер, 38, Дрогба, 45+1 - Клаудемир, 88

Про матч в Мадриді вже сказано. А в стамбульському матчі "Галатасарай" на класі, на досвіді обіграв "Копенгаген". Перший відзначився Мело, що переправив м'яч головою після подачі справа. Другий гол на рахунку Снейдера, який завершив точним ударом низом контратаку турків. Дрогба відзначився після прострілу - йому залишалося просто влучити по порожніх воротах. Клаудемир забив доволі симпатичний "гол престижу", але на цьому для данців удача закінчилася.

Група С

"Андерлехт" (Бельгія) - "ПСЖ" (Франція) - 0:5 (0:4)
Голи:
Ібрагімович, 17, 22, 36, 62, Кавані, 52

"Бенфіка" (Португалія) - "Олімпіакос" (Греція) - 1:1 (0:1)
Голи:
Кардосо, 83 - Домінгес, 29

Рахунок 5:0 був зафіксований і в Бельгії. Місцевий "Андерлехт" був розгромлений гостями з Франції. Так, "ПСЖ" святкував успіх завдяки покеру Златана Ібрагімовича і голу Едінсона Кавані. У "ПСЖ" тепер також 9 очок і відмінний настрій після половини всіх зіграних матчів в групі.

Зазначимо, що Ібрагімович став одним з 11 гравців, яким вдалося забити 4 і більше м'ячів в історії турніру. Він відзначився з 17 по 36 хвилини, а потім це зробив після години гри. При цьому він міг забити і ще один раз в кінці матчу, але свій шанс не використав і обмежився цим показником результативності.

Що стосується "парижан", то для них перемога з таким рахунком на полі суперника стала першою в історії команди на євроарені.

Єдиний нічийний результат у середу був зафіксований в Португалії. "Бенфіка" поділилася очками з "Олімпіакосом", але при цьому гру може занести собі в актив. Так, клуб з Лісабона врятував нічию на 83-й хвилині після удару Оскара Кардосо.

Група D

"Баварія" (Німеччина) - "Вікторія" (Чехія) - 5:0 (2:0)
Голи:
Рібері, 25 - пенальті, 61, Алаба, 37, Швайнштайгер, 64, Гетце, 90+1

ЦСКА (Росія) - "Манчестер Сіті" (Англія - 1:2(1:2)
Голи:
Тошич, 32 - Агуеро, 34, 42

Перемогу супернику ЦСКА і "Манчестер Сіті" по групі принесли голи Давида Алаба, Бастіана Швайнштайгера, Маріо Гетце і дубль Франка Рібері.

Тепер у "Баварії" після трьох ігор виявилося 9 очок і майже 100-відсоткові шанси на вихід з групи. Щоб гарантувати собі участь в плей-офф, "Баварії" достатньо здобути другу перемогу над чехами у 4-му турі.

Тут варто згадати, що до величезного розчарування чехів подібна поразка в Лізі чемпіонів стала першою в історії команди. При цьому їм так і не вдалося завдати жодного удару по воротах мюнхенців за всю гру. Голкіпер ж "Вікторії", намагаючись хоч чимось допомогти своїм одноклубникам, наприкінці навіть отримав "гірчичника" за затягування часу.