ua en ru

Лідери фракцій не домовилися про розгляд питання виборів у Києві завтра на засіданні ВР, - Соболєв

Лідери парламентських фракцій не домовилися, чи будуть розглядати завтра на засіданні Верховної Раду України питання про вибори у Києві. Про це РБК-Україна повідомив заступник лідера фракції ВО "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"За останньою інформацією, за результатами додаткових консультацій лідерів фракцій зі спікером парламенту Володимиром Рибаком сторони так і не змогли домовитися. Партія регіонів наполягає на тому, щоб по суті не лише відтермінувати розгляд питання про вибори у Києві, а й взагалі зробити так, щоб їх не було. Опозиція буде наполягати на тому, щоб це питання було розглянуто першочергово... Але такої згоди під час консультацій не було досягнуто", - заявив він.

Соболєв нагадав, що опозиція під час погоджувальної ради запропонувала також заслухати завтра у парламенті уряд щодо підготовки ліквідації негативних наслідків можливої повені. За його слів, вимога ще раз була озвучена під час консультацій: спікеру ВР було запропоновано запросити уряд на завтрашня засідання парламенту.

За словами депутата, позитивної відповіді від керівництва ВР вони так і не отримали.

Нагадаємо, опозиція закликає киян 2 квітня вийти на мітинг під стіни Верховної Ради.

Читайте також: Рада може розглянути питання про вибори в Києві 5 квітня