ua en ru

Лідер "Аль-Іракія" планує провести переговори зі всіма партіями для формування уряду.

Лідер іракського політичного блоку "Аль-Іракія", колишній прем'єр-міністр країни Айяд Алауї має намір провести переговори зі всіма партіями для формування уряду. Про це він повідомив сьогодні за підсумками оголошення результатів виборів до парламенту країни - других за рахунком після падіння режиму Саддама Хусейна в 2003 р. А.Алауї також відзначив, що це рішення покликане відновити позиції Іраку на арабському і мусульманському світі, передає Associated Press.

За словами А.Алауї, "Аль-Іракія" відкрита для переговорів зі всіма", і вони можуть початися негайно. Глава блоку, що переміг, уточнив, що стабільність в його країні необхідна для стабільності на всьому Близькому Сході, і тепер іракці самі повинні захищати свою батьківщину. "Країна більше не повинна залежати від американців в питаннях гарантії безпеки", - відзначив А.Алауї.

Нагадаємо, напередодні виборча комісія Іраку офіційно оголосила блок "Аль-Іракія" колишнього прем'єр-міністра країни А.Алауї переможцем парламентських виборів, що пройшли 7 березня 2010 р. Згідно з офіційними даними, "Аль-Іракія" отримала 91 місце в парламенті країни - на одне крісло більше, ніж коаліційні сили нинішнього прем'єр-міністра Іраку Нурі аль-Маліки.