ua en ru

Лідер "Нової демократії" Самарас сьогодні буде приведений до присяги як прем'єр-міністр Греції

Лідер "Нової демократії" Антоніс Самарас сьогодні буде приведений до присяги як прем'єр-міністр Греції, передає Bloomberg з посиланням на джерела в уряді.

Зазначимо, раніше лідер грецької соціалістичної партії ПАСОК Евангелос Венізелос оголосив, що в Греції сформовано новий уряд. Найімовірніше, в коаліцію увійшли представники яка отримала перемогу на позачергових парламентських виборах, що пройшли 17 червня ц.р.,"Нової демократії", ПАСОК і "Демократичних лівих", пише Reuters.

Ліворадикальний блок СИРИЗА раніше відмовився вступати в новий коаліційний уряд, оскільки його члени розходяться з представниками інших партій з питання заходів жорсткої економії.

За словами Венизилоса, склад кабінету міністрів буде оголошено до кінця сьогоднішнього дня. За даними місцевих телеканалів, глава найбільшого в Греції комерційного банку National Bank of Greece Василіс Рапанос вже був призначений на посаду міністра фінансів.

Першочерговим завданням нового уряду, на думку Венизелоса, стане створення групи з перегляду умов отримання фінансової допомоги від міжнародних кредиторів у розмірі 130 млрд євро.

Нагадаємо, за результатами парламентських виборів "Нова демократія" отримала відносна більшість місць на виборах у парламенті Греції - 29,65% голосів і 79 місць (а також 50 місць, належні переможцям голосування, разом - 129 місць). Ліворадикальний блок СИРИЗА отримав 26,9% голосів і 71 місце в парламенті. Лівоцентристська партія ПАСОК отримала 12,28% і 33 місця в парламенті, "Незалежні греки" 7,51% і 20 місць, "Золота зоря" - 6,92% і 18 місць, "Демократичні ліві" - 6,25% і 17 місць, Комуністична партія Греції - 4,5% і 12 місць.