ua en ru

Лідер угруповання "Аль-Шабаб" в Сомалі загинув у результаті авіаудару

Лідер угруповання "Аль-Шабаб" в Сомалі загинув у результаті авіаудару Фото: бойовики "Аль-Шабаб" (з відкритих джерел)

Військові США підтвердили, що в Сомалі загинув лідер "Аль-Шабаба"

Військові США в п'ятницю підтвердили, що в минулі вихідні був убитий командувач екстремістського угрупування "Аль-Шабаб" в Сомалі. Про це повідомляє "USA Today".

Так, президент Дональд Трамп на початку цього року схвалив розширення військових операцій проти Аль-Каїди, пов'язаної з "Аль-Шабаб". "Аль-Шабаб" - найбільш смертоносна ісламська екстремістська група в Африці.

В заяві американського командування США говориться, що під час страйку 30 липня вбили Алі Мохамеда Хусейна, також відомого як Джебель Алі. У заяві говориться, що він "був відповідальним за керівництво силами "Аль-Шабаба". Алі також служив тіньовим губернатором екстремістської групи для Могадішо і був одним із самих головних чиновників "Аль-Шабаба".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в регіоні Нижня Шабааме на півдні Сомалі бойовики терористичного угруповання "Аль-Шабаб" напали на конвой миротворчої місії Африканського союзу (АМІСОМ), в результаті чого загинули 39 миротворців

Абдиас Абу Мусаб, прес-секретар військової операції заявив, що в результаті нападу загинули 39 солдатів-миротворців, включаючи командира.