ua en ru

Особистому лікарю М.Джексона пред'явлено звинувачення у вбивстві співака.

Прокуратура США офіційно пред'явила звинувачення особистому лікареві Майкла Джексона кардіологові Конраду Мюррею в неумисному вбивстві співака. В опублікованому звіті про проведений розтин тіла "короля поп-музики" вказано, що смерть зірки наступила в результаті "гострого отруєння пропофолом", передає CNN.

Раніше звинувачений заявляв, що вводив М.Джексону пропофол як засіб від безсоння. В той же час, на думку фахівців, що брали участь в підготовці звіту, випадки використання пропофола в домашніх умовах пов'язані виключно з летальними результатами. Таким чином, на думку фахівців, на практиці раніше не зустрічалися випадки застосування пропофола для боротьби з безсонням.

Нагадаємо, М.Джексон помер 25 червня 2009 р . у медичному центрі Каліфорнійського університету в результаті несподіваної зупинки серця. Співакові було 50 років. Раптова смерть М.Джексона викликала підозри, і поліція Лос-Анджелеса почала розслідування обставин смерті співака. У центрі уваги слідчих опинився особистий лікар зірки доктор К.Мюррей, який знаходився поряд із співаком в останні години його життя. Лікар визнав, що давав М.Джексону сильнодіючі препарати, проте не вважає себе винним в неумисному вбивстві "короля поп-музики".