ua en ru

Lexus випустить наступника суперкара LFA

Керівництво Lexus розглядає можливість створення моделі, яка стане ідеологічним наступником суперкара LFA. Вона буде випущена для того, щоб додати люксових підрозділу Toyota додаткового емоційного забарвлення в очах покупців. Про це з посиланням на виконавчого віце-президента Lexus Казуо Охару повідомляє видання Automotive News.

«Для того щоб створити більш емоційний бренд нам необхідна флагманська модель. І ми хочемо створити її», - заявив Охара.

У Lexus також відзначили, що компанія зосередиться на випуску нових купе. Зокрема, мова йде про серійних версіях концептів LF-CC і LF-LC, а також дводверної модифікації седана IS наступного покоління. Також японці мають намір увійти в сегмент компактних кросоверів. Для цих автомобілів вже запатентовані індекси NX.

Фахівці японської компанії також займаються розробкою нових силових установок. Так, у «Лексусів» з'являться кілька додаткових бензинових агрегатів, а гамма гібридних моделей буде розширена з нинішніх шести представників до восьми. Докладної інформації про нових силових установках немає.

У Lexus додали, що їх маркетингова стратегія буде зосереджена на людях, який ще не купували машини преміального сегмента. Таким чином, японці фактично відмовляють від конкуренції з BMW, Mercedes-Benz і Audi. Опонентами Lexus на ринку в такому випадку можуть бути Cadillac, Infiniti і Lincoln.

Суперкар Lexus LFA був знятий з виробництва 14 грудня нинішнього року. Модель вийшла тиражем в 500 екземплярів. Суперкар випускався рівно два роки.