ua en ru

Ліворадикальне угруповання Греції зізналася у вбивстві активістів ультраправої "Золотої зорі"

Невідома раніше ліва угрупування "Революційні сили народної боротьби" взяла на себе відповідальність за вбивство активістів грецької ультраправої партії "Золота зоря", передає Reuters.

"Лиходійське вбивство Павлоса Фиссаса стало краплею крові, що переповнила чашу", - йдеться в заяві угруповання, переданому одному з грецьких інформаційних сайтів на флеш-накопичувачі, який підкинуто в редакцію. Автори заяви називають вбивство музиканта "поворотним моментом", а збройний напад на членів "Золотої зорі" - "початком повстання, яке відправить неонацистські непотріб туди, де їм місце - на смітник історії". Поліція поки не підтверджує достовірність заяви.

Двоє членів ультраправої партії "Золота зоря" були застрелені з проїжджаючого повз автомобіля біля офісу партії 1 листопада 2013 р. 34-річний репер Фіссас був убитий 18 вересня 2013 р. Причетність до нього членів "Золотої зорі" стала причиною кримінального переслідування її лідерів.

Партія "Золота зоря" отримала популярність на хвилі зростання суспільного невдоволення урядом і реваншистських настроїв. Її звинувачують в організації нападів на мігрантів і лівих. Керівництво партії, у свою чергу, відкидає звинувачення в неонацизмі і причетності до вбивств. Раніше повідомлялося, що, за даними опитувань громадської думки, її популярність почала рости після загибелі активістів.