ua en ru

Лесін був убитий напередодні зустрічі з працівниками Мін'юсту США, - джерела

Лесін був убитий напередодні зустрічі з працівниками Мін'юсту США, - джерела Фото: Михайло Лесін (twitter.com Einheit11)

Джерела у ФБР заявили про насильницьку смерть Лесина

Колишній глава "Газпром-медіа", екс-глава Минпечати Російської Федерації (РФ) Михайло Лесін, який помер у листопаді 2015 року у Вашингтоні (США), був убитий напередодні зустрічі з працівниками Мін'юсту США. Про це повідомляє BuzzFeed з посиланням на джерела у ФБР і американській розвідці.

"Два агенти ФБР, а також третій агент, службовець розвідки США, заявили, що Лесіна насправді забили до смерті. Жоден з цих чиновників не був безпосередньо залучений до розслідування уряду, але вони сказали, що дізналися про це від колег, які розслідували", - йдеться в повідомленні.

Так, в кінці жовтня 2016 року поліція США закрила справу, назвавши смерть Лесіна "від тупих травм голови, шиї та кінцівок" нещасним випадком. Згідно з висновками судово-медичної експертизи смерті Лесіна сприяла "сильна інтоксикація етанолом".

"Лесін був побитий до смерті. У бюро немає нікого, хто вважає, що цей хлопець напився, впав і помер. Всі думають, що його побили, і за цим стояли Володимир Путін чи Кремль", - заявило одне із джерел в ФБР.

Повідомляється, що двоє з агентів ФБР заявили, що бюро отримало докази і провело допити за участю свідків, які вказують, що Лесін був убитий. Третій заявив, що його колега, який працював над цією справою, повідомив йому в січні, що Лесін був побитий до смерті.

У свою чергу, співробітник розвідки уточнив, що зброєю послужила бейсбольна біта. Інше джерело, володіюче інформацією по розтину, повідомило також оновлену інформацію і про травми Лесіна: у нього виявили переломи ребер.

Зазначимо, з липня 1999-го по лютий 2004 року Лесин обіймав посаду міністра РФ у справах друку, телерадіомовлення і засобів масових комунікацій. У 2013-2014 роках він був генеральним директором і головою правління компанії "Газпром-Медіа Холдинг". 57-річний Лесин помер 6 листопада 2015 року в номері готелю "Дюпон серкл" в центрі Вашингтона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ спростувала отримання від США інформації про розслідування смерті Лесина.