ua en ru

Легендарний блюзмен B. B. King помер у Лас-Вегасі

Легендарний блюзмен B. B. King помер у Лас-Вегасі Фото: B. B. King

Останнім часом музикант тяжко хворів

Легендарний блюзмен B. B. King помер в Лас-Вегасі. Про це адвокат музиканта Брент Брайсон повідомив агентству Associated Press.

В останні тижні стан музиканта, страждав від тяжкої форми цукрового діабету, серйозно погіршився. Він проводив багато часу в хоспісі Лас-Вегаса. Щоб підтримати блюзмена влади міста Мемфіс 12 травня оголосили "Днем B. B. King", запропонувавши шанувальникам його таланту направити листи музикантові

Музикант Райлі Кінг народився 16 вересня 1925 р. в штаті Міссісіпі. У дитинстві співав у церковному хорі. У середині 1940-х Кінг переїхав в Мемфіс, де почав сольну кар'єру і паралельно працював на місцевій радіостанції, де отримав прізвисько Blues Boy, пізніше трансформувалося в B.B.

У 1949 році Кінг створив свою першу групу, яка їздила по всій країні. У 1950-ті роки ім'я блюзмена стало відомо всій країні, а багато такі пісні, як "I Love You", "Woke up this Morning", "Sweet Little Angel" стали хітами.

У 1971 році B. B. King отримав свій перший Греммі за композицію "The Thrill is Gone". Потім пішли такі хіти як "To Know You Is to Love You" і "I Like to Live the Love".

У 1980 році музикант був включений до Зали слави блюзу", а журнал Rolling Stone пізніше включив його в десятку найкращих гітаристів за всю історію музики.

У 2004 році B. B. King влаштував прощальне світове турне.

Нагадаємо, 26 січня 2015 р. помер грецький співак Деміс Руссос.