ua en ru

Л.Черновецький доручив до 4 лютого створити обладнані місця для ночівлі та обігріву бездомних громадян.

Київський міський голова Леонід Черновецький доручив головам районних у м.Києві державних адміністрацій у термін до 4 лютого забезпечити обладнані місця для ночівлі та обігріву бездомних громадян, а також пункти роздачі гарячої їжі та теплого одягу. Про це повідомила перший заступник голови КМДА Ірена Кільчицька, повідомляє прес-служба КМДА.
За її словами, в Києві починаючи з 2006 р. за ініціативи Л.Чернівецького в зимовий період здійснюється соціальне патрулювання, спрямоване на надання допомоги безпритульним громадянам. Виїзні бригади забезпечують безпритульних гарячою їжею, теплим одягом та взуттям, та, в разі необхідності, надають першу медичну допомогу або викликають бригади швидкої допомоги. «У зв'язку зі складними погодними умовами і прогнозованим збереженням таких умов на всій території України в найближчий період, необхідно активізувати всі наявні ресурси для підтримки бездомних громадян та недопущення їх переохолодження і загибелі. Для надання невідкладної допомоги бездомним громадянам, всім головам райдержадміністрацій Києва доручено терміново забезпечити обладнані місця для ночівлі та обігріву, пункти роздачі гарячої їжі та теплого одягу», - повідомила І.Кільчицька.
Крім того, за її словами, голови райдержадміністрацій повинні до 4 лютого розробити план заходів щодо забезпечення соціального захисту бездомних громадян в осінньо-зимовий період.