ua en ru

Квіташвілі: заморожена вакцина від поліомієліту буде використовуватися при плановій вакцинації

Квіташвілі: заморожена вакцина від поліомієліту буде використовуватися при плановій вакцинації Фото: Олександр Квіташвілі

"Державний експертний центр МОЗ" визнав її придатною до використання

Заморожена вакцина від поліомієліту годиться для використання і буде застосовуватися при плановій вакцинації. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.

"Буквально 10 днів тому "Державний експертний центр МОЗ", який займається перевіркою документів для реєстрації ліків, надав нам документ про те, що вони зробили лабораторні дослідження вакцини. А саме: отримали матеріали з головного офісу Sanofi (виробник вакцини, - ред.), порівняли їх з наявними вакцинами і прийшли до висновку, що заморожена вакцина нормальна і добра", - розповів Квіташвілі.

За його словами, заморожена раніше вакцина буде використана при вакцинації.

"Ми її будемо використовувати при плановій вакцинації. Зараз ми закінчуємо третій раунд позапланової вакцинації від поліомієліту. Для цього вистачить вакцини, яка до нас прийшла восени", - заявив глава Мінохоронздоров'я.

Відзначимо, раніше в ЗМІ з'явилася стаття про те, що заморожена вакцина від поліомієліту при її використанні може вбити.

Нагадаємо, станом на 18 грудня 2015 року від поліомієліту було вакциновано близько 70% дітей.