ua en ru

У квартирі підозрюваних у вбивстві Нємцова зберігалися наркотики

У квартирі підозрюваних у вбивстві Нємцова зберігалися наркотики Фото: Борис Нємцов

Даний факт дозволить слідству доповнити висунуті проти Заура Дадаєва звинувачення

Згідно з результатами хімічної експертизи, проведеної в рамках кримінальної справи про вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова, обвинувачені зберігали у себе вдома запас героїну і гашишу. Про це повідомляє газета "Комерсант".

"Хімічна експертиза, результати якої стали відомі днями, була призначена ще навесні, після серії обшуків, проведених СКР в двох квартирах обвинувачених, розташованих в будинках N3 і N46 на Вєєрной вулиці в Москві, а також в автомобілі Mercedes ML-300, яким чеченці користувалися. Тоді в числі звичайних побутових предметів... були вилучені пакет з білим порошком і затверділу грудку якоїсь речовини бурого кольору. Обидва підозрілих предмета були заховані в шафці під кухонною мийкою в квартирі будинку N3", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, цю квартиру, свідок у справі, колишній комбат одного з батальйонів полку внутрішніх військ "Північний" Руслан Геремєєв орендував для своїх приятелів, які стали згодом обвинуваченими, - передбачуваного кілера Заура Дадаєва, водія Анзора Губашева і Беслана Шаванова, який, як вважає слідство, стежив за жертвою.

"Вчора стало відомо, що порошок експерти-хіміки визнали героїном, а грудка бурої речовини виявилася спресованим гашишем", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що даний факт дозволить слідству доповнити висунуті проти Заура Дадаєва звинувачення статтею 228 КК РФ, що передбачає відповідальність за незаконний обіг наркотиків.

"Однак, чи скористається слідство цією можливістю, поки неясно", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, повідомляється, що адвокат Дадаєва Шамсудін Цакаєв заявив, що його клієнт ніколи не вживав наркотики - доказом цьому, за словами захисника, є те, що при затриманні у його клієнта брали кров і нігтьові зрізи.

"Таким чином, вважати мого клієнта наркозалежним у слідства немає ніяких підстав. Героїн же у квартирі могли залишити і її господарі, і численні гості, які там бували. Нарешті, я не виключаю, що наркотики взагалі підкинули під час обшуку", - зазначив Цакаєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адвокат дочки вбитого політика Жанни Нємцової Вадим Прохоров повідомив, що заочне звинувачення в організації вбивства російського опозиціонера пред'явили Руслану Мухудінову.