ua en ru

Кучма вважає провокацією заяву Кузьміна про причетність екс-Президента до вбивства Гонгадзе

Колишній Президент України Леонід Кучма називає провокацією заяву першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна про те, що ГПУ має достатньо доказів його причетності до замовлення вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Про це Кучма заявив сьогодні в Харкові, де він брав участь у вручення дипломів з відзнакою випускникам Харківського авіаційного інституту і стипендій президентського фонду "Україна", повідомляє радіо "Свобода".

"Це звичайна чергова провокація, яких за 12 років я отримав цілком достатньо", - сказав він. За словами Кучми, в літаку на шляху в Харків він прочитав у журналі статтю про переселення душ. "Мені здається, що один із опричників Йосипа Віссаріоновича Сталіна, якщо зараз йдеться про прокурора - Вишинський, потрапив у душу нашого прокурора, звідси й такі його дії", - сказав Кучма.

За словами колишнього Президента, коментувати такі речі з одного боку дуже складно, з іншого боку - дуже просто, "тому що це провокація".

Крім того, Кучма категорично спростував інформацію про те, що його намагалися затримати в аеропорту "Київ" (Жуляни).

За словами колишнього Президента, до Харкова він летів з аеропорту "Бориспіль", а затримка вильоту була пов'язана з сильним снігопадом у Київській області.

"А чому повинні були мене затримати? Той, хто таке придумав, - у нього не все гаразд із головою", - заявив Кучма.

Раніше сьогодні в ЗМІ з'явилася інформація, що Кучма був затриманий в аеропорту Жуляни. Факт затримання Кучми не змогли підтвердити ні в ГПУ, ні в аеропорту, де нібито затримали екс-Президента.

Напередодні перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що генпрокуратура має достатню кількість доказів, які підтверджують причетність Кучми до замовлення вбивства журналіста Гонгадзе.

Читайте також: Кучма вважає справедливим вирок, винесений Пукачу