ua en ru

КСУ завтра оприлюднить рішення за поданням В.Ющенка щодо заборони направляти благодійні внески на виплату зарплати.

Конституційний суд України завтра, 3 листопада, оприлюднить прийняте 28 жовтня рішення у справі за конституційним поданням Президента України Віктора Ющенка щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремих положень постанови Кабінету міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 4 серпня 2000 р. № 1222». Про це повідомляє прес-служба КСУ.

Абзацами третім, четвертим пункту 2 затверджених постановою змін абзац другий пункту 2 постанови Кабінету міністрів України від 4 серпня 2000 року № 1222 викладено у новій редакції: «Благодійні (добровільні) внески і пожертви від юридичних та фізичних осіб можуть спрямовуватися на виплату заробітної плати працівникам установ і закладів освіти, охорони здоров'я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання».

Глава держави вважає, що таке рішення прийнято урядом без урахування вимог Конституції України та закону України «Про благодійництво та благодійні організації». Президент України зазначає, що таке право благодійників може бути змінено, обмежено лише шляхом внесення Верховною Радою України відповідних змін до закону України «Про благодійництво та благодійні організації». На думку глави держави, видавши постанову, Кабінет міністрів України врегулював питання, яке належить до сфери законодавчого регулювання, та перебрав на себе повноваження Верховної Ради України і діяв усупереч загальним вимогам Конституції України.