ua en ru

КСУ в майбутньому може розглянути питання відповідності Конституції рішення про пролонгацію перебування ЧФ в Криму, - А.Стрижак.

Конституційний суд України в майбутньому може розглянути питання відповідності Конституції рішення про пролонгацію перебування ЧФ в Криму. Про це на брифінгу в рамках зустрічі з главою КС РФ заявив голова КСУ Андрій Стрижак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це питання (про пролонгацію перебування ЧФ в Криму) підпорядковано нам, і можливо в майбутньому воно буде розглянуте, але для цього потрібно правильно звертатися в КС...Я нічого не можу сказати про цю угоду, адже я не читав її, чи це міжнародний договір, і, до речі, ви повинні знати, що по міжнародних договорах є тільки 2 суб'єкти, які можуть звертатися в КСУ - це Президент і Кабмін, а не депутати. Тому, давайте дочекаємося ратифікації і можливо ми його вивчимо", - сказав А.Стрижак.

Також він відзначив: "До нас звернувся екс-президент України Віктор Ющенко і народні депутати щодо тлумачення цього питання, але в законі про КС є норма, і вона дуже важлива. Вона говорить про те, що необхідно правові підстави для розгляду питання і необхідності тлумачення. На жаль, Президент, його команда і народні депутати не вказали, чому в цьому випадку потрібно тлумачити цю норму".