ua en ru

КСУ відкрив провадження у справі про тлумачення норм регламенту ВР, що дозволяють формувати коаліцію з окремих нардепів.

Конституційний суд України сьогодні відкрив провадження за поданням 68 народних депутатів стосовно тлумачення норм регламенту Верховної Ради, які дозволяють окремим депутатам входити в коаліцію. Про це РБК-Україна повідомила голова прес-служба КСУ Юлія Вагапова. За її словами, суддею - доповідачем по даній справі призначено Юрія Нікітіна.

Ю.Вагапова також повідомила, що інше подання з даного питання - 56 народних депутатів - на сьогодні знаходиться на розгляді у секретаріаті суду.

В порядку денному сьогоднішньої роботи КСУ також міститься пункт про визначення форми слухань (усні чи письмові) стосовно справи за поданням 68 народних депутатів.

Як повідомлялося, 10 березня ц.р. Президент України Віктор Янукович підписав закон "Про внесення зміни в закон України "Про регламент Верховної Ради України". Наступного дня голова парламенту Володимир Литвин оголосив про формування коаліції "Стабільність і реформи". Коаліція була сформована на основі фракцій Партії регіонів, КПУ, Блоку Литвина та окремих народних депутатів. До коаліції увійшли 235 депутатів.

Нагадаємо, прийнятий 9 березня ц.р. парламентом закон щодо змін до регламенту ВР дозволяє формування коаліції не тільки фракціями, але і окремими депутатами.