ua en ru

КСУ: Громадяни мають право оскаржувати в апеляційному суді рішення суду та інстанцій щодо ухвали про забезпечення позову.

Громадяни мають право оскаржувати в апеляційному суді рішення суду і інстанцій щодо ухвали про забезпечення позову. Таке рішення оприлюднив сьогодні, 29 квітня, голова Конституційного суду України (КСУ) Андрій Стрижак, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема в рішенні йдеться, що "в аспекті конституційного звернення положення п.2, частини 1 ст. 293 Цивільно-процесуального кодексу України стосовно можливості апеляційного оскарження ухвал суду щодо забезпечення позову, а також щодо скасування забезпечення позову у взаємозв'язку з положеннями пунктів 2,8 ч. 3 ст. 129 Конституції України необхідно розуміти як такі, що передбачають право оскаржувати окремо від рішення суду в апеляційному порядку ухвали суду першої інстанції як про забезпечення позову і щодо скасування забезпечення позову, так і ухвали про відмову в забезпеченні позову і скасуванні забезпеченні позову".
Нагадаємо, що дане рішення було прийнято 28 квітня за конституційним зверненням громадянина Артема Суботи щодо офіційного тлумачення положення п. 2 ч.1 ст. 293 Цивільно-процесуального кодексу щодо забезпечення апеляційного оскарження ухвали суду першої інстанції про відмову у задоволенні заяви про забезпечення позову.