ua en ru

У Криму назвали суїцидами смерть українців у СІЗО Сімферополя

У Криму назвали суїцидами смерть українців у СІЗО Сімферополя Фото: СІЗО в Сімферополі (krim.fsin.su)

Раніше російського омбудсмена закликали розслідувати випадки смерті в СІЗО

Смерть обвинувачених громадян України, які утримувалися в слідчому ізоляторі Сімферополя, є наслідком суїцидів. Про це йдеться в повідомленні Федеральної служби виконання покарання Росії.

Повідомляється, що в СІЗО №1 в березні 2018 двоє обвинувачених нібито вчинили акт суїциду.

"Негайно були проведені реанімаційні заходи, викликана бригада швидкої допомоги, лікарями якої була зафіксована смерть від механічної асфіксії", - йдеться в повідомленні.

У квітні також зафіксовано суїцид ще одного обвинуваченого, також в цьому місяці засуджений нібито наніс собі тілесне ушкодження у вигляді різаної рани шиї. Останній на даний момент знаходиться в лікарні, його стан задовільний.

Нагадаємо, раніше український омбудсмен Людмила Денисова просила у колеги з РФ розслідувати неприродну смерть 4 українців в СІЗО окупованого Криму.

За інформацією правозахисників, 6 квітня в СІЗО виявили повішеним Сервера Білялова і Олега Гончарова. Через тиждень, 12 квітня, в штрафному ізоляторі знайшли повішеним Дмитра Шиповника. У камері № 8 на наступний день, 13 квітня, з перерізаним горлом знайшли Іслама Іскерова, який був доставлений в СІЗО Сімферополя з Джанкоя.