ua en ru

Кримськотатарський активіст Чапух припинив голодування

Кримськотатарський активіст Чапух припинив голодування Фото: Асан Чапух (youtube.com/Крым.Реалии)

За словами Денісової, стан здоров'я Чапуха значно погіршився

Ув'язнений кримськотатарський активіст Асан Чапух, після шестиденної відмови від харчування і не надання йому належного лікування, припинив голодування. Про це повідомила український омбудсмен Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, Чапуху стало гірше.

"Він припинив свій найжорсткіший і найскладніший з усіх протестів - голодування", - повідомила омбудсмен.

Денісова додала, що вчора зранку йому було на настільки важко, що він не міг самостійно ходити.

"На зустріч з адвокатом Асана під руки виводили інші ув'язнені. А тепер його стан здоров’я став ще гіршим", - додала вона.

Кримськотатарський активіст Чапух припинив голодування

Омбудсмен зазначила, що навіть після її звернень до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової, Асану так і не надано медичної допомоги.

"Чекаю якнайшвидшої реакції та термінових дій МЗС РФ на ноту нашого МЗС. Таке жорстке ставлення до кримськотатарського активіста не можу назвати не інакше, як навмисне, цілеспрямоване катування", - підсумувала Денісова.

Нагадаємо, кримськотатарський активіст Асан Чапух, фігурант "справи Веджіє Кашка", 15 вересня 2018 оголосив голодування з вимогою до медсанчастини СІЗО Сімферополя надати йому негайну медичну допомогу.

В свою чергу Міністерство закордонних справ заявило про тортури з боку окупаційної влади Криму щодо ув'язненого Чапуха.

У МЗС висловили протест Росії та висунули вимогу негайно звільнити Асана Чапуха та інших понад 70 громадян України, яких незаконно переслідують на території Росії та в окупованому нею Криму.