ua en ru

КРУ: В одному з київських театрів виявлені порушення фінансової дисципліни на суму 112,36 тис. грн.

Контрольно-ревізійне управління в м. Києві за результатами ревізії фінансово-господарської діяльності "Київського експериментального театру "Золоті ворота" за період з 1 січня 2006 р. до 1 січня 2010 р. виявило порушення на суму 112,36 тис. грн, повідомляє прес-служба відомства.
Так, протягом 2008-2009 рр. у репертуарі театру було лише 6 вистав ("Калігула", "Убивець", "Евридіка", "Собор Паризької Богоматері", "Бомж-Ілюзіон", "Безумство кохання") при затверджених для показу 11 вистав.
Як виявили ревізори, театр в середньому показував лише 3-4 вистави щомісячно у вихідний день - неділю, але при цьому штатним працівникам нараховував надбавки за складність та напруженість, з яких 9,86 тис. грн нараховані з порушенням законодавства. Водночас, показуючи виставу не частіше одного разу на тиждень, працівникам театру за сумлінне ставлення до праці виплачено премії, у тому числі з недотриманням положень колективного договору на 27,5 тис. грн.
У 2009 р. обсяги бюджетних асигнувань на оплату праці визначено з урахуванням надбавок на вакантні посади, внаслідок чого зайво отримано із бюджету та використано 9,52 тис. грн.
Також під час ревізії виявлено, що в бухгалтерському обліку не відображено кредиторську заборгованість за виконані роботи із ремонту будівлі на суму 44,57 тис. грн.
Як засвідчують матеріали контрольного заходу, у лютому 2008 р. театр витратив на оплату рекламної кампанії на 4,49 тис. грн більше, ніж це передбачено нормативним актом.
За порушення у веденні бухгалтерського обліку 3 посадові особи театру притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 164-2 КУпАП, на художнього керівника складено протокол за ст. 164-12 КУпАП, який направлено для розгляду до суду.
Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Дніпровського району м. Києва.