ua en ru

У Кремлі розповіли деталі телефонної розмови Трампа з Путіним

У Кремлі розповіли деталі телефонної розмови Трампа з Путіним Фото: Дональд Трамп і Володимир Путін

Серед обговорюваних тем - криза в Україні, стан справ на Близькому Сході, боротьба з тероризмом

Президенти Росії і США Володимир Путін і Дональд Трамп в ході телефонної розмови, що відбулася ввечері 28 січня, докладно обговорили актуальні міжнародні проблеми. При цьому бесіда пройшла "в позитивному діловому ключі", повідомляє прес-служба Кремля.

Зазначено, що серед обговорюваних тем - криза в Україні, стан справ на Близькому Сході, боротьба з тероризмом, арабо-ізраїльський конфлікт, ситуація навколо іранської ядерної програми і Корейського півострова.

"При цьому виділено пріоритетність об'єднання зусиль у боротьбі з головною загрозою - міжнародним тероризмом. Президенти висловилися за налагодження реальної координації російських і американських дій з метою розгрому ІДІЛ та інших терористичних угруповань у Сирії", - йдеться в повідомленні.

Що стосується американсько-російських відносин, то в ході телефонної розмови "по обидва боки був продемонстрований настрій на активну спільну роботу зі стабілізації та розвитку російсько-американської взаємодії - на конструктивній, рівноправній і взаємовигідній основі".

Обидва президенти домовилися дати доручення опрацювати можливі терміни і місце проведення їхньої особистої зустрічі, а також підтримувати регулярні особисті контакти.

Крім того, за інформацією Кремля, Трамп попросив передати побажання щастя і процвітання російському народу. Американський президент зазначив, що народ США з симпатією ставиться до Росії і її громадян. Путін, своєю чергою, підкреслив, що в Росії відчувають аналогічні почуття до американців.

Російський лідер нагадав, що РФ "протягом більш, ніж двох століть підтримувала Америку, була її союзником у двох світових війнах, і зараз розглядає США як найважливішого партнера в боротьбі з міжнародним тероризмом".

"Бесіда пройшла в позитивному і діловому ключі", - резюмували в прес-службі Кремля.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що телефонна розмова двох президентів тривала 45 хвилин.