ua en ru

У Кремлі прокоментували статтю про "лють" Путіна через вбивство Нємцова

Прес-секретар Президента Російської Федерації Дмитро Пєсков з недовірою поставився до джерел Bloomberg, які розповіли про те, що Володимир Путін нібито розлютився, коли дізнався про вбивство опозиційного політика Бориса Нємцова і "чеченський слід" у цьому злочині, передає Business FM.

"Не думаю, що Bloomberg чи ще хтось може володіти джерелами, які можуть передавати цю інформацію достовірно", - зазначив Пєсков.

Раніше Bloomberg з посиланням на чотири інформованих джерела повідомив, що звістка про вбивство Нємцова призвело Президента РФ в лють. Ще більше, як стверджують джерела агентства, російський лідер був стривожений інформацією про чеченський слід в розслідуванні.

При цьому ще одне джерело повідомило агентству, що нібито Президент РФ був ще більше стривожений повідомленням слідства про чеченський слід у вбивстві. "Надавши Кадирову повну свободу дій в боротьбі з чеченськими екстремістами, Путін дозволив встановити в республіці режим, який навіть колишні представники чеченської влади начебто Біслана Гантамірова називають жорстким поліцейською державою", - написали автори матеріалу.

За словами колишнього високопоставленого співробітника ФСБ, багато людей в спецслужбах вважають, що слід щось зробити із загрозою, яку представляє собою Кадиров, оскільки він значною мірою контролює Чечню і стає все більш зухвалим і непередбачуваним, поки Путін зайнятий України. Озброєні групи чеченців, яких захищає Кадиров, стали в багатьох частинах країни настільки агресивними, що місцеві бізнесмени більше не можуть покладатися на допомогу ФСБ, розповів співрозмовник агентства, який говорив на умовах анонімності, щоб уникнути репресій.

Ще одне джерело, близьке до Кремля, заявив агентству, що напад на Нємцова, можливо, допомогли організувати співробітники спецслужб, щоб вплутати в цю справу Кадирова і домогтися його відставки. Співрозмовник також попросив не називати його ім'я, так як він обговорює внутрішні питання. За його словами, Кадиров, по суті, створив особисту армію і все більше розглядає себе як національного лідера, особливо для приблизно 15 млн російських мусульман.

Нагадаємо, напередодні Путін висловив надію, що винуватця вбивства опозиціонера Бориса Нємцова буде знайдено.

Борис Нємцов був убитий пізно ввечері 27 лютого на Великому Москворецькому мосту. Злочинець кілька разів вистрілив йому в спину, а потім втік на автомобілі.

П'ятьох підозрюваних заарештували 8 березня, шостий підозрюваний у вбивстві, Беслан Шаванов, підірвав себе гранатою при затриманні в Грозному.

Як повідомлялося, згідно з опитуванням РБК-Україна, 60% читачів не вірять у "чеченську версію" вбивства Нємцова.