ua en ru

На Кременчуцькому НПЗ стався вибух, загинув один працівник

На Кременчуцькому НПЗ стався вибух, загинув один працівник Фото: Кременчуцький НПЗ

Вибух стався без подальшого загоряння

На території Кременчуцького нафтопереробного заводу (НПЗ) (ПАТ "Укртатнафта") сьогодні, 15 червня, близько 10 години ранку стався вибух. У результаті вибуха у Кременчуці загинув один з працівників, повідомляє місцеве видання "Кременчук Today".

Повідомляється, що вибух стався внаслідок проведення зварювальних робіт на ємності для зберігання нафтопродуктів (обсяг - 5 тис. кубів).

Як повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій, вибух у Кременчуці стався без подальшого загоряння, жителям міста нічого не загрожує.

Зазначимо, загрози вибуху на нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Києвом, де досі триває пожежа, більше немає. Про це повідомив глава Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

"Загрози вибуху немає. Однак існує загроза самозаймання ємності, яка фитилирует. За нашими прогнозами, до кінця дня ця ємність припинить процес фитилирования. Зараз охолодження і гасіння ємностей не здійснюється. Проводиться спостереження та охолодження трубопроводів, через які здійснюється перекачування пального. На території нафтобазами знаходиться 128 рятувальників та 42 од. техніки", - повідомив Чечоткін.

Також Чечоткін повідомив, що протягом дня проводитимуться роботи по сорбентированию території за межами нафтобази, тобто буде проходити зняття верхнього забрудненого шару ґрунту. Зазначимо, що про те, щоб вибух у Кременчуці призвів до забруднення ґрунту, поки не повідомляється.

Нагадаємо, у Васильківському районі Київської обл. 8 червня на території "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним. Пізніше вогонь перекинувся на інші резервуари. За час пожежі на нафтобазі сталася низка вибухів. В результаті пожежі загинули 5 осіб і постраждали 15.