ua en ru

Kraft Foods, за неофіційними даними, поліпшила пропозицію за Cadbury до 19 млрд дол.

Американський виробник продуктів харчування Kraft Foods, за неофіційними даними, поліпшив пропозицію про злиття з британською компанією Cadbury до останнього рівня. Вже незабаром Kraft і Cadbury можуть оголосити про успішні домовленості, передає Бі-бі-сі. За даними Британської телерадіомовної корпорації, вдосконалена пропозиція Kraft акціонерам Cadbury може скласти 8,4-8,5 фунта стерлінгів за папір (14 дол./акція). Таким чином, вся Cadbury може бути оцінена в 11,7 млрд фунтів стерлінгів (більше 19 млрд дол.). Ця оцінка істотно вище колишньої: первинна пропозиція Kraft Foods за Cadbury складає близько 10,5 млрд фунтів (17 млрд дол.).

Офіційні представники Kraft і Cadbury поки утримуються від коментарів.

Kraft Foods веде боротьбу за Cadbury з листопада 2009 р., коли керівництво британської компанії заявило про небажання об'єднуватися з американським конкурентом. Після цього Kraft Foods направила оферту безпосередньо акціонерам Cadbury з метою недружнього поглинання компанії в обхід її ради директорів. Kraft запропонувала за одну звичайну акцію Cadbury по 3 фунти стерлінгів (4,9 дол.) готівкою плюс 0,2589 новій акції Kraft Foods. Рада директорів Cadbury двічі відхиляла дані умови як невідповідні справедливій вартості Cadbury і її фундаментальним перспективам.

Kraft Foods Inc. виготовляє і продає свою продукцію в 155 країнах світу під такими марками, як сирий Kraft, вершковий сир Philadelphia, кава Jacobs і Maxwell House, Carte Noire, печиво і крекери Nabisco, картопляні чіпси Estrella, а також шоколадні бренди Toblerone, Mozart і Milka.

Компанія Cadbury Plc. спеціалізується на виробництві кондитерської продукції і шоколаду. Серед брендів компанії є такі відомі, як Wispa, Fruit & Nut та інші.