ua en ru

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 1 квітня

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 1 квітня Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Більш ніж 100 нових випадків коронавіруса в Україні зафіксовано за останню добу

Коронавірус не знижує темпів поширення в Україні. Всього станом на 1 квітня в країні налічується понад 794 хворих. Збільшилася і кількість померлих від COVID-19, і на сьогоднішній день їх кількість становить 20 осіб. При цьому випадки зараження виявлені практично у всіх областях. Детальніше про географію поширення коронавіруса, а також статистика МОЗ - у матеріалі РБК-Україна.

Число заражених коронавірусом зросло

В Україні за добу быльш ніж на сотню зросла кількість інфікованих. Згідно з даними МОЗ, на 22:00 1 квітня число заражених коронавірусів становить 794 осіб. Крім того, зафіксовано 20 летальних випадків, а 13 осіб вже повністю здорові.

У Львівській області COVID-19 підтверджений у 7 осіб

Тест на коронавірус дав позитивний результат у семи жителів Львівської області. 5 пацієнтів - в середньо-важкому стані, 1 хворий підключений до апарату ШВЛ. Одна пацієнтка вже одужала. За добу виявлено 13 нових підозр на СOVID-19.

У Хмельницькій області коронавірусом заразилося 6 осіб

Кількість хворих в регіоні збільшилася в два рази. Сьогодні COVID-19 підтвердився ще у 3-х чоловік. Заразилося два жителя Хмельницького і чоловік з Шепетівки, який ймовірно захворів під час паломництва в Почаївську лавру.

В Івано-Франківській області може різко зрости кількість хворих

Сьогодні було проведено 225 експрес-тестів на коронавірус серед жителів Івано-Франківської області, 70 з них дали позитивний результат. Для уточнення діагнозу аналізи направлені на ПЛР-дослідження.

Станом на 1 квітня, 8 хворих знаходяться у важкому стані, всього в регіоні COVID-19 виявлено у 64 осіб.

5 хворих на Буковині - у важкому стані

У медичних установах Чернівецької області з діагнозом COVID-19 і підозрою на нього знаходяться 80 осіб. П'ятеро пацієнтів з коронавірусом - на неінвазивній вентиляції легенів. Всього в регіоні зафіксовано 104 випадки захворювання.

У Запорізькій області кількість хворих зросла до 18

1 квітня результати тестів на коронавірус виявилися позитивними у 5 жителів Запорізької області, загальна кількість хворих в регіоні збільшилася до 18 осіб. На стаціонарному лікуванні перебувають 9 пацієнтів, 6 осіб на самоізоляції в домашніх умовах, троє вже одужали.

57 випадків COVID-19 у Київській області

Обухівський р-н лідирує за кількістю інфікованих - коронавірус підтвердився у 19 жителів району (в т.ч. у 2-х дітей).

12 осіб захворіло в Києво-Святошинському р-ні; 6 - в Борисполі; 3 - в Білій Церкві; 3 - в Броварах; 2 - в Обухові; 2 - в Ірпені; 2 - в Васильківському районі; по 1 випадку інфікування виявлено у жителів Гнедина, Ворзеля, Гостомеля, Бучі, Білоцерківського, Броварського, Ставищенського, Макарівського районів Київської області.

20 пацієнтів знаходяться на стаціонарному лікуванні. Ще 37 осіб - на самоізоляції.

У Тернопільській області захворіли 32 медпрацівника

Коронаврірус продовжує поширюватися серед працівників медичних установ Монастириського р-ну Тернопільської області. Захворіло 10 лікарів, 14 медсестер і 8 молодших медсестер. Всього в області зафіксовано 98 випадків інфікування, 1 з них - летальний.

В Україні підтверджено 669 випадків COVID-19

МОЗ оновив дані по кількості хворих на ранок 1 квітня. Лабораторні тести на коронавірус дали позитивний результат у 669 осіб. Померло 17 інфікованих, а 10 пацієнтів уже одужали.

За добу виявлено 120 нових випадків, з них 27 - в Києві. Столиця продовжує лідирувати по захворюваності. Ситуація з поширенням коронавіруса в областях виглядає наступним чином:

  • Вінницька область - 49;
  • Волинська область - 7;
  • Дніпропетровська область - 9;
  • Донецька область - 6;
  • Житомирська область - 5 (1 летальний);
  • Закарпатська область - 1;
  • Запорізька область. - 13;
  • Івано-Франківська область - 64 (3 летальних);
  • Київ - 134;
  • Київська область - 57 (3 летальних)
  • Кіровоградська область - 6;
  • Львівська область - 6;
  • Луганська область - 3;
  • Одеська область - 12;
  • Полтавська область - 2;
  • Рівненська область - 15 (3 летальних)
  • Сумська область - 19 (2 летальних)
  • Тернопільська область - 98 (1 летальний)
  • Харківська область - 1;
  • Херсонська область - 1;
  • Хмельницька область - 3;
  • Черкаська область - 52;
  • Чернівецька область - 104 (4 летальних);
  • Чернігівська ообласть - 2.

Статистика по областях на 1 квітня

Київ - 107 інфікованих. У Києві офіційне число тих, що заразилися COVID-19 перевищила 100 осіб. Столиця не поступається цього першості іншим регіонам. Перший випадок коронавіруса був зареєстрований 16 березня. За повідомленням мера столиці, за останню добу захворіли ще 5 осіб – 4 чоловіків у віці від 45 до 49 років та 55-річна жінка медик.

Чернівецька область - 90 інфікованих (2 летальних). Перше зараження в регіоні і в Україні підтверджено 3 березня. Пізніше цей же чоловік став першим видужалий. Переважна більшість хворих в області – старшого віку. За повідомленням місцевої ОДА, на сьогоднішній день у реанімації перебуває 9 пацієнтів. Також стало відомо, що 31 березня померли ще дві людини: жінка 1955-го і чоловік 1962 року народження.

Тернопільська область - 78 інфікованих (1 летальний випадок). Перший випадок COVID-19 був підтверджений 20 березня. 25 березня зафіксовано смерть від коронавіруса. За повідомленням ОДА, в інфекційній лікарні лікуються 4 дитини, одному з яких 1,5 року, він у важкому стані. Також зараження коронавірусом підтвердився у мера міста Монастириська Андрія Стара. Він відчуває себе добре.

Київська область - 52 інфікованих (2 летальні випадки). Перший інфікований в області – нардеп Сергій Шахов, у якого діагноз підтвердився 17 березня. Більше половини хворих лікується вдома. За останні вихідні померли двоє чоловіків у віці 47 і 49 років.

Черкаська область - 50 інфікованих. Коронавірус вперше був виявлений в області 22 березня. За повідомленням місцевої ОДА, найбільша спалах COVID-19 зафіксована в місті Кам'янка, де число хворих склало 23 людини, з яких – 5 медиків.

Івано-Франківська область - 45 інфікованих (3 летальних випадки). Перший випадок захворювання був підтверджений 19 березня у жінки, яка пізніше померла. За повідомленням місцевих властей, 31 березня померла породілля з підозрою на коронавірус. Дитина почуває себе задовільно.

Вінницька область - 36 інфікованих. Перше інфікування в області підтвердилося 25 березня у вінничанки. 27 березня у місті заразилися 5 медиків. За повідомленням ОДА, у місті розробили і офіційно затвердили власний протокол лікування коронавіруса.

Запорізька область - 13 інфікованих. Перші п'ять випадків зараження підтвердилися в області 25 березня. Також повідомляється про одну видужала пацієнтці.

Рівненська область - 13 інфікованих (3 летальних випадки). Вперше інфікування було підтверджено в регіоні 27 березня у 9 жителів села Тинне, де пізніше померли три людини. За повідомленням мерії, 31 березня коронавірус підтвердився у робітниці дитячої бібліотеки. Її стан важкий.

Одеська область - 11 інфікованих. Перший випадок зараження був підтверджений 24 березня. За останню добу діагноз виявлений у чоловіка 1960 р. н. із села Нерубайське і одеситки 1947 р. Обидва інфікованих за кордоном не були.

Сумська область - 10 інфікованих (2 летальні випадки). Перше підтвердження хвороби було отримано 25 березня у 78-річної жінки, яка в той же день померла. За повідомленням обласного лабораторного центру, 31 березня всього підтверджено 17 випадків коронавіруса, з яких найбільш число – у Конотопському районі. 31 березня тут же зафіксована друга смерть від коронавіруса. Померла 59-річна мешканка села Козацьке.

Дніпропетровська область - 9 інфікованих. Вперше COVID-19 підтверджено 19 березня у подружньої пари. За станом на 31 березня в області перевіряють на коронавірус 12 осіб. Також повідомляється, що одна людина вже видужав.

Львівська область - 6 інфікованих. Перший випадок COVID-19 зафіксований в області 20 березня. За повідомленням місцевої ОДА, за останню добу у Львові хвороба підтвердилася у двох людей – водіїв громадського транспорту. Також тут одужала перша пацієнтка з діагнозом коронавірус.

Донецька область - 6 інфікованих. В регіоні коронавірус вперше був підтверджений 18 березня у жителя Маріуполя. Також 31 березня було оголошено про перший випадок зараження на непідконтрольної Україні території регіону.

Житомирська область - 5 інфікованих (1 летальний випадок). Перше інфікування було підтверджено 12 березня у мешканки Радомишля, яка наступного дня померла.

Кіровоградська область - 4 інфікованих. 29 березня в області підтвердилося перше інфікування. На сьогодні інфіковані 4 людини, з яких троє – у Кропивницького і один – в Долинському районі.

Волинська область - 3 інфікованих. Перший випадок зараження в області підтвердився 25 березня у дитини. Також коронавірус був виявлений у директора міської клінічної лікарні. За повідомленням ОДА, COVID-19 посмертно був підтверджений у лікаря-гінеколога обласної лікарні.

Хмельницька область - 3 інфікованих. Перше інфікування в регіоні підтвердилося 27 березня. За повідомленням ОДА, за останню добу з'явилося ще одне підозра на коронавірус.

Луганська область - 2 інфікованих. Вперше вірус зафіксований 25 березня. З 28 березня тут діють обмеження на в'їзд.

Чернігівська область - 2 інфікованих. Перший випадок був підтверджений 26 березня у жителя Борзнянського району. За даними ОДА, 31 березня був лабораторно зафіксований третій випадок зараження в Корюківському районі.

Закарпатська область - 1 інфікований. Перший і поки єдиний офіційно підтверджений позитивний результат COVID-19 отримано 26 березня у 69-річної мешканки Мукачева.

Херсонська область - 1 інфікований. Дані по області не змінилися. Перше інфікування було виявлено 25 березня у мешканки Генічеська.

Полтавська область - 1 інфікований. Не змінилася ситуація і на Полтавщині. 27 березня був підтверджений перший випадок COVID-19 у 75-річної жінки з Кременчука.

Харківська область - 1 інфікований. Перше і єдине інфікування було підтверджено в області 28 березня. Хворий нещодавно повернувся з Франції.

Миколаївська область – інфікованих немає. 28 березня було отримано перше підтвердження. Однак пізніше цей випадок був перереєстрований в Києві. Це єдина область України, де офіційно не підтверджений коронавірус.