ua en ru

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 24 березня

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 24 березня Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Число хворих на СOVID-19 в Україні наближається до 100

На сьогодні виявлено 97 інфікованих коронавірусом в Україні. Захворюваність продовжує зростати щодоби та охоплює нові регіони країни. Детально про поширення СOVID-19 по областям - у матеріалі РБК-Україна.

2 нових випадки в Тернопільській області

Тести на коронавірус підтвердилися у двох жителів Монастирського району. У Тернопільському штабі для боротьби з коронавірусом повідомили, що захворів чоловік 1966 року народження (госпіталізований в інфекційне відділення лікарні швидкої допомоги Тернополя).

Також аналіз на СOVID-19 виявився позитивним у жінки 1979 року народження. Вона знаходиться в реанімації Монастирської районної лікарні.

Всього в регіоні на 24 березня виявлено 4 випадки інфікування.

У Броварах зафіксовано коронавірус у молодої дівчини

23 березня з симптомами СOVID-19 була госпіталізована 21-річна жителька Броварів Київської області. За попередньою інформацією, хвора контактувала з іноземними громадянами.

Сьогодні міський голова Броварів Ігор Сапожко повідомив, що тест на коронавірус у дівчини показав позитивний результат. Вона знаходиться в інфекційному відділенні у стабільному стані.

У Закарпатській області 1 підозра на коронавірус

В обласній лікарні Ужгорода знаходиться одна людина з позитивним результатом тесту полімеразної ланцюгової реакції ПЛР і симптомами респіраторного захворювання.

Це жінка з Мукачева. Раніше вона контактувала з особою, яка повернулася з країни, де було зафіксовано спалах коронавірусу.

За повідомленням департаменту здоров'я Закарпатської ОДА, на даний момент очікується результат дослідження біоматеріалу хворої від вірусологічної лабораторії в Києві. Решта 8 госпіталізованих в ужгородську лікарню з підозрою на COVID-19 мають негативний результат тесту.

У Тернопільскій області розшукують людей, які контактували із зараженим священиком

Нацполіція встановила список осіб, з якими міг контактувати хворий коронавірусом священнослужитель села Заліщики Тернопільської області.

Зараз ведеться пошук громадян, з ким чоловік спілкувався під час церковних служб і ритуальних обрядів. Всього це близько 500 осіб. Відзначається, що на момент спілкування священик не знав, що заражений.

На 24 березня в Україні захворіло 97 осіб

За даними Мністерства охорони здоров'я, кількість підтверджених випадків СOVID-19 по Україні досягла 97.

Під час брифінгу Віктор Ляшко заявив, що в Чернівецькій області 24 березня було виявлено 13 інфікованих. Всі вони контактували з громадянами, які захворіли раніше.

У Житомирі захворіло ще 2 людини

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що у вівторок експрес-тести на коронавірус дали позитивний результат в двох жінок. Вони не були за кордоном. Обидві госпіталізовані, очікується лабораторне підтвердження аналізів.

Раніше в регіоні було зафіксовано 1 випадок захворювання.

В "Борисполі" виявили коронавірус

Результат експрес-тесту на СOVID-19 виявився позитивним у громадянки України, яка прибула евакуаційним рейсом з Європи 24 березня. Жінка хотіла покинути аеропорт, але після роз'яснень медиків була доставлена ​​в лікарню для подальшого обстеження.

13 нових випадків в Чернівецькій області

Число інфікованих в Чернівецькій області 24 березня зросла до 38 осіб (1- видужав, 1 - летальний).

13 нових випадків підтвердилося вранці 24 березня. Географія захворюваності по регіону:

  • Чернівці - 2;
  • Колінківці (Хотинський р-н) - 12;
  • Хотин - 1;
  • Брусниця (Кіцманський р-н) - 7;
  • Лужани (Кіцманський р-н) - 4;
  • Великий Кучурів (Сторожинецький р-н) - 2;
  • Їжівці (Сторожинецький р-н) - 1;
  • Заставна - 2;
  • Юрківці (Заставнівський р-н) - 1
  • Глибока - 1;
  • Кам'янка (Глибоцький р-н) - 1;
  • Луковиця (Глибоцький р-н)) - 1;
  • Топорівці (Новоселицький р-н) - 1.

Кількість інфікованих зросла до 84

В Україні кількість інфікованих коронавірусів зросла до 84. За останню добу зафіксовано 11 нових позитивних тестів. 10 із захворілих - з Київської області, 1 новий випадок - в Тернополі.

Коронавирус в Украине: исследуются еще 52 образца

Статистика захворюваності в регіонах на 24 березня

29 випадків в Києві. Кількість хворих в столиці стрімко збільшується. 23 березня тести на коронавірус дали позитивний результат у 4 осіб:

  • 17-річна дівчина, приїхала з Лондона;
  • 53-річна жінка (контактувала з інфікованим із Київської області);
  • дівчина 28 років, повернулася з Австрії;
  • хлопець, 21 рік (контактував з хворим родичем).

Двоє з них госпіталізовані в Олександрівську лікарню, решта перебувають вдома на самоізоляції.

Більшість хворих нещодавно повернулися з-за кордону. Так, перші випадки інфікування киян були виявлені 16 березня у двох осіб, які відвідали європейські країни.

19 березня тест на СOVID-19 підтвердився у студента, який був в контакті з хворою жінкою з Житомирської області. 21 березня захворіло 6 осіб. Один з них раніше контактував з інфікованим, інші в останні кілька днів були за кордоном. Ще 14 хворих повернулися до столиці на літаку зі Швейцарії.

25 випадків інфікування в Чернівецькій області (1 - летальний, 1 видужав).

Серед захворілих на Буковині - троє дітей віком від півроку до 10 років. Вони знаходяться на лікуванні в дитячій обласній інфекційній лікарні і відчувають себе добре. За інформацією Чернівецької ОДА на 23 березня, з підтвердженим діагнозом СOVID-19 госпіталізовано 15 осіб, їх стан стабільний. У одного пацієнта температура.

Перший випадок захворювання в регіоні було виявлено 3 березня у чоловіка, який повернувся з подорожі по Італії. Він пройшов лікування і виписався з лікарні з негативним результатом тесту на коронавірус.

17 березня в лікарні померла 33-річна жителька Буковини, у неї був лабораторно підтверджений СOVID-19.

5 випадків в Київській області. Всі громадяни з позитивними результатами тестів на коронавірус проживають в Обухівському районі Київської області. У Київській ОДА повідомили, що хворим від 37 до 57 років.

Першим хворим в Київській області став народний депутат Сергій Шахов. Він перебував на домашній ізоляції, але 21 березня був госпіталізований в Олександрівську лікарню з пневмонією. Також діагноз підтвердився у дружини нардепа.

5 хворих в Івано-Франківській області (1 летальний).

Перший випадок інфікування в регіоні виявився летальним - 19 березня померла 56-річна жінка. Її госпіталізували в дуже важкому стані. Пізніше захворювання виявили ще у трьох осіб, які контактували з померлою (чоловік і дві медсестри).

20 березня результат аналізу на коронавірус виявився позитивним у дівчини з Івано-Франківська, яка нещодавно відвідала Францію.

23 березня стало відомо про смерть 65-річної жінки з підозрою на СOVID-19. Мешканку села Чукалівка доставили в обласну лікарню Івано-Франківська з симптомами коронавірусу. Очікується лабораторне підтвердження аналізів померлої.

2 випадки в Житомирській області (1 летальний). Коронавірус був виявлений 19 березня у чоловіка, в недавній час він відвідував Австрію. Знаходиться на лікуванні в інфекційній лікарні №1 міста Житомир.

Перша жертва СOVID-19 в Україні - 71-річна мешканка Радомишля на Житомирщині. Жінка померла 13 березня в лікарні на наступну добу після госпіталізації.

2 хворих в Дніпропетровській області. Тест на коронавірус підтвердився 19 березня у подружньої пари, які повернулися з Франції. Чоловік і жінка знаходяться під наглядом медиків у задовільному стані.

2 випадки у Львівській області. 20 березня підтвердився аналіз на коронавірус у чоловіка 59-ти років. Тижнем раніше він повернувся з Німеччини і весь цей час знаходився на самоізоляції. Другий випадок був виявлений 22 березня у жінки 1969 року народження.

2 інфікованих в Тернопільській області. 23 березня підтвердився другий випадок інфікування в регіоні. Жінка з Монастириського району була госпіталізована до тернопільської лікарні.

20 березня стало відомо, що коронавірусом заразився священик з села Заліщики. Чоловік не виїжджав за межі України.

1 випадок в Закарпатській області. У Мукачеві 23 березня був виявлений коронавірус у 68-річної жінки. Її чоловік нещодавно повернувся з Італії і знаходився в самоізоляції. Сама ж жінка відвідувала церкву у вихідні.

1 випадок на Черкащині. 39-річний житель Умані 16 березня повернувся до України з-за кордону. Через два дні чоловік звернувся до лікарні з симптомами коронавірусу і був госпіталізований. 22 березня його аналіз на СOVID-19 підтвердився.

1 випадок на Донеччині. 52-річний житель Маріуполя захворів коронавірусом після повернення з єгипетського курорту. Чоловік був госпіталізований в інфекційне відділення міської лікарні. До лікарів звернувся самостійно після прояву симптомів. До цього перебував на домашньому карантині.