ua en ru

Коронавірус в Україні: що відомо на даний момент

Коронавірус в Україні: що відомо на даний момент Ілюстративне фото (РБК-Україна)

На даний момент в Україні зафіксовано три випадки зараження

Коронавірус в Україні вперше був зафіксований 3 березня в Чернівцях. На даний момент за офіційними даними коронавірус діагностовано у трьох громадян, по всій країні введено карантин, докладніше про ситуацію - у матеріалі РБК-Україна.

14 березня

МОЗ буде повідомляти про коронавіруси по СМС

МОЗ розсилатиме українцям СМС-повідомлення з актуальною інформацією щодо коронавірусу.

Коронавірусом заразився український дипломат

Як повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ, український дипломат в одній із країн заразився коронавірусом. Тому закордонні дипломатичні установи на тиждень, до 20 березня включно, переходять на особливий режим, який передбачає дистанційну форму роботи зі зверненнями громадян та посилене опрацювання запитів громадян.

Кабмін затвердив рішення РНБО про закриття кордону

Кабмін на засіданні 14 березня вирішив:

  • тимчасово закрити з 00:00 17 березня 2020 року до 3 квітня пункти пропуску через держкордон для міжнародного регулярного пасажирського сполучення;
  • тимчасово заборонити з 00:00 16 березня 2020 року до 3 квітня перетинання державного кордону на в'їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства.

Кабмін збирається на позачергове засідання через коронавірус

Кабмінет міністрів України сьогодні о 12:00 збереться на позачергове засідання. Як очікується, будуть розглядатися прийняті вчора на РНБО заходи в зв'язку з коронавірусом.

Серед питань на порядку денному Кабміну, зокрема:

  • закриття на два тижні пунктів пропуску через кордон для регулярного пасажирського сполучення з 17 березня;
  • заборона на в'їзд на територію України для іноземців протягом двох тижнів з 16 березня;
  • закриття на два тижні контрольних пунктів на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями з 16 березня.

НС в Чернівецькій області: закриті ринки, обмежено рух транспорту

У Чернівецькій області з 14 березня по 3 квітня в зв'язку з оголошенням надзвичайної ситуації будуть діяти обмеження на роботу гіпермаркетів, супермаркетів, ринків і торгових центрів. Винятком є ​​лише продуктовий сектор. Крім того, обмежено рух громадського транспорту.

У Чернівецькій області нові підозри на коронавірус

Учора пізно ввечері у Чернівецькій області госпіталізували жінку з двома дітьми з підозрою на коронавірус. Вони за кордоном не перебували, але контактували з особою, яка повернулась з Італії та госпіталізована напередодні з підозрою на COVID-19.

13 березня

Зеленський звернувся до українців через ситуацію з коронавірусом

Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення, в якому розповів про рішення РНБО по коронавірусу і закликав українців повернутися в країну.

Так, президент нагадав, що через два дні, з 16 березня, Україна закриє кордон на два тижні для іноземців. Крім того, з 17 березня буде закрито авіасполучення.

Глава держави також закликав не піддаватися паніці.

Звернення Володимира Зеленського щодо заходів для мінімізації поширення коронавірусу.

Володимир Зеленський звернувся до українців, розповівши про низку заходів для мінімізації поширення коронавірусу територією України. Принагідно Глава держави закликав співгромадян не піддаватися паніці й зберігати холодний розум.

Опубліковано Офіс Президента України Пʼятниця, 13 березня 2020 р.

На РНБО обговорювалося введення надзвичайного стану, рішення не прийняли

На засіданні РНБО 13 березня обговорювалося питання введення надзвичайного стану в Україні через коронавірус. Наразі відповідне рішення прийнято не було.

У Чернівцях на коронавірус перевіряють вже 8 людей

У Чернівцях сьогодні госпіталізовано ще 2 осіб із підозрою на коронавірус. Загалом станом на 18:00 в області госпіталізовано 8 осіб із підозрою на COVID-19.

У Житомирській область на коронавірус перевіряють ще двох людей

У Бердичеві та в Андрушівці (Житомирська область) перевіряється інформація щодо можливого захворювання на коронавірус двох пацієнтів, також перевіряються особи, які знаходилися в інфекційному відділенні Радомишльської лікарні, де сьогодні від коронавірусу померла 71-річна жінка.

МАУ скасовує рейси в Італію

"Міжнародні авіалінії України" припиняють польоти в Італію. Так, МАУ скасувала рейси:

  • між Києвом і Римом - з 15 березня по 8 квітня;
  • між Києвом і Міланом - з 15 березня по 14 квітня;
  • між Києвом і Венецією - з 12 березня по 12 квітня.

В Україні зафіксована перша смерть від коронавірусу

В Житомирській області від коронавірусу померла 71-річна жінка. Жінка напередодні була госпіталізована, раніше вона повернулася з Польщі.

Україна закриває кордон

Секретар РНБО Олексій Данилов анонсував закриття українського кордону для іноземців через 48 годин терміном на два тижні. При цьому, українці, які зараз за кордоном, зможуть повернутися додому.

З підозрою на коронавірус госпіталізували чоловіка у Львівській області

До лікарні Львова доставили чоловіка з підозрою на коронавірус.

"12.03.2020 року в другій половинні дня до сімейного лікаря м.Кам’янка-Бузька звернувся пацієнт з симптомами гострого респіраторного захворювання. В ході обстеження з’ясовано, що хворий прибув з Італії. Хворого госпіталізовано спеціалізованим медичним транспортом до м.Львова для обстеження та встановлення діагнозу", - повідомили у прес-службі Кам'янко-Бузької міської ради.

Крім того, наразі вирішено призупинити роботу ринків у м.Кам’янка-Бузька та селищах Добротвір і Новий Яричів.

НБУ рекомендує перейти на безготівкові розрахунки на період карантину

Нацбанк рекомендує українцям перейти на безготівкові розрахунки на період карантину, введеного через коронавірус в Україні. В НБУ також рекомендують:

  • використовувати безготівкові розрахунки,
  • періодично дезінфікувати платіжні картки,
  • замовляти і оплачувати продукти та товари онлайн.

Кличко просить закрити авіасполучення з країнами, де є коронавірус

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Міністерства інфраструктури і керівництва аеропорту "Бориспіль" з проханням закрити авіасполучення з країнами, де є короновірус.

УЗ скасувала всі поїзди в Словаччину

"Укрзалізниця" скасувала всі пасажирські потяги до Словаччини. Так, на даний момент тимчасово не курсуватимуть потяги:

№ 960/961 Кошице - Мукачево,
№ 962/963 Кошице - Мукачево,
№ 8860/8863 Чієрна над Тисою - Чоп
№ 8862/8861 Кошице - Чоп
безпересадочний вагон "Укрзалізниці" № 26/382 Київ - Кошице.

Як повідомляє УЗ, поїзди Кошице - Мукачево, Чієрна над Тисою - Чоп і Кошице - Чоп залишилися на території Словаччини. Пасажири безпересадкового вагона Київ - Кошице, що відправився 12 березня з Києва, покинули поїзд на станції Чоп. Повертатися до Києва вони відмовилися.

Аваков повідомив про 12 можливих інфікованих в Горлівці

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що наразі є інформація про 12 осіб, у яких діагностовано коронавірус в окупованій Горлівці.

Україна планує частково закрити кордон через коронавірус

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на виїзному засіданні Кабміну заявив, що наразі ще узгоджується перелік пунктів пропуску на держкордоні, які будуть тимчасово закриті. Остаточно його планують узгодити на засіданні РНБО. Разом з тим, він наголосив, що українців, які будуть повертатися додому будуть пропускати.

Разом з тим, за його словами, осіб з реєстрацією в "ДНР/ЛНР" не пропускатимуть через КПВВ на підконтрольну Україні територію.

Зеленський скликає РНБО

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 13 березня, проведе засідання РНБО, на якому буде розглядатися питання коронавірусу. Крім того, МОЗ ініціює проведення позачергового засідання Верховної ради, присвяченого ситуації з коронавірусом.

У двох містах введено режим НС через коронавірус

У Чернівцях після встановлення першого випадку коронавірусу був введений режим НС регіонального рівня. В місті були закриті школи, заборонені масові заходи та посиленв дезінфекція місць масового скупчення людей, зокрема, транспорту.

У Радомишлі (Житомирська область), де 12 березня був підтверджений випадок зараження коронавірусом також введений режим НС, в місті закриті ринки і призупинено рух транспорту. Крім того, введено контроль за входом/виходом жителів з міста.

Коронавірус в Україні: хто заразився

Перший випадок коронавірусу в Україні був зафіксований 3 березня у Чернівцях. Ще два випадки були підтверджені 12 березня - в Чернівецькій і Житомирській областях.

Через коронавірус введено карантин по всій країні

Кабінет міністрів 11 березня прийняв рішення про введення карантину по всій країні терміном на три тижні. Так, з 12 березня по 3 квітня в країні буде закрито всі школи, дитячий сади і виші. Крім того закриті театри, кіно і заборонені масові заходи. За недотримання карантинних заходів передбачена кримінальна або адміністративна відповідальність.