ua en ru

Королевська вирішила не об'єднувати зусилля з Кличком і Яценюком на виборах до ВР

Партія Наталії Королевської "Україна - Вперед!" ухвалила рішення самостійно захищати результати голосування у виборчих комісіях. Таку заяву зробила сьогодні лідер партії Наталія Королевська в Херсоні, передає прес-служба партії.

"З'їзди "Батьківщини" та "Удару" продемонстрували, що переговори по висуненню єдиних опозиційних кандидатів у мажоритарних округах з самого початку були фіктивними. Очевидно, що наша пропозиція об'єднати зусилля у виборчих комісіях також буде саботована. Тому ми прийняли рішення самостійно захищати результати голосування у виборчих комісіях", - заявила Королевська.

Лідер партії "Україна - Вперед!" нагадала, що на початку жовтня вона запропонувала демократичній опозиції об'єднати зусилля для перемоги на мажоритарних округах, задіявши принцип "1 опозиційний кандидат - 1 округ". "Але "Удар" і "Батьківщина" провалили процес об'єднання. В результаті - у багатьох округах, де раніше у кандидатів від влади не було шансів, тепер немає шансів у опозиційних сил", - зазначила вона.

Читайте також: 10 округів, які не поділили "Удар" і "Батьківщина"

Нагадаємо, 2 жовтня у відкритому листі до Арсенію Яценюка і Віталія Кличка Наталія Королевська закликала опозиційні сили об'єднати зусилля, щоб не допустити формування більшості Партією регіонів у майбутньому парламенті. Згідно з її пропозицією, у кожному виборчому окрузі слід визначити єдиного демократичного кандидата, а також забезпечити представників у виборчкомах для захисту результатів голосування. Проте "Удар" і "Батьківщина" проігнорували пропозицію Королівської.