ua en ru

Кір в Україні: у МОЗ заявляють про найбільший спалах хвороби з 2017

Кір в Україні: у МОЗ заявляють про найбільший спалах хвороби з 2017 Фото: кір (facebook.com-za_zhittya)

На кір в Україні за тиждень захворіли 1070 людей

В Україні за минулий тиждень, з 17 по 24 квітня, зафіксовано найбільшу кількість хворих з початку спалаху хвороби у 2017 році. Про це йдеться у повідомленні Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України.

"За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, за 16-й тиждень 2018 року на кір захворіли 1070 людей: 507 дорослих і 563 дитини. Це найбільша кількість нових випадків захворювання, зафіксованих за тиждень, з початку спалаху кору з 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Стрімке зростання числа захворювань у МОЗ пов’язують з груповими спалахами у Волинській, Львівській, Закарпатській, Чернігівській, Київській областях. Крім того, однією з причин, за інформацією МОЗ, є зростанням числа дорослих, які захворіли на кір.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Закарпатті за минулий тиждень зареєстровано 111 випадків захворювання на кір. Крім того, згідно з інформацією Департаменту охорони здоров'я Закарпатської обласної державної адміністрації, на Закарпатті зареєстровано 1925 випадків захворювання на кір.