ua en ru

Кір в Україні: 86% хворих не були вакциновані

Кір в Україні: 86% хворих не були вакциновані Фото: вакцинація (facebook.com WHO)

Вакцинація від кору є обов’язковою

Серед українців, що були вражені кором, 86% не були вакциновані. Про це на брифінгу " Ситуація із захворюваністю на кір в Україні" повідомила Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Реальна ситуація в Україні в тому, що зараз кір є. Кір прийшов до нас від Румунії. 86 відсотків людей, що були вражені кором, не були щеплені. За останні півроку від кору померли 4 дитини і двоє дорослих людей", - сказала вона.

За її словами, вакцинація від кору є обов’язковою.

"Сьогодні в Україні є тільки якісні бельгійські вакцини від кору. Зараз ми знаходимся на вищому рівні. В 2016 році були вакциновані лише 45 % людей. Тільки в Києві 10 тис. 763 дитини були вакциновані", - додала вона.

Також експерт Міністерства охорони здоров’я Федір Лапій повідомив, що за тиждень спалах кору в Україні не закінчиться. При цьому він наголосив, що ліків від кору на сьогоднішній день не існує.

"Ми маємо ефективну вакцину, щоб створити імунітет. Перші 72 години від контакту із захворюваним ще можна зробити щеплення і запобігти захворювання", - резюмував Лапій.

Нагадаємо, у Києві станом на ранок понеділка, 15 січня, зафіксовано 87 випадків захворювання на кір. Із них 66 випадків - у дітей.