ua en ru

Кір у Львові: зафіксовано 74 випадки захворювання

Кір у Львові: зафіксовано 74 випадки захворювання Фото: facebook.com WHO

З них 49 випадків - у дітей

У Львові станом на 15 січня на кір захворіло 74 людини, з них 49 - діти. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає прес-служба Львівської міської адміністрації.

"Маємо сьогодні 74 людини захворілих, з них 49 - діти, але все шкільного віку. Будуть прийматися рішення, які будуть рекомендаційними для міської влади. Я вважаю, що дуже важливо, щоб діти мали хороший імунітет. Пропозиції, які лунають про те, щоб не пускати когось у школу, то діти за все, вони б довго не ходили. Однак вважаю, що і школи, і дитсадки повинні працювати в звичайному режимі. Ті школи, де перевищено бар'єр, а на Сихові є одна школа, яка зараз на канікулах, де захворіло 9 дітей, і там ситуацію треба досліджувати", - сказав Садовий.

Нагадаємо, у Києві станом на ранок понеділка, 15 січня, зафіксовано 87 випадків захворювання кір. З них 66 випадків - у дітей.

протягом 2017 року в Києві зареєстровано 87 випадків кору. Медики повідомляють, що хворіють діти різних вікових груп. Найвища кількість хворих зареєстровано серед дітей у віці 5-9 років - 46,5%. В інфекційні стаціонари надійшли 44 людини, серед них - 31 дитина. Ще одного дорослого госпіталізували в реанімаційне відділення.