ua en ru

Кір у Києві: зафіксовано 66 випадків захворювання

Кір у Києві: зафіксовано 66 випадків захворювання Фото: автомобіль швидкої медичної допомоги (Віталій Носач, РБК-Україна)

Серед хворих - 54 дитини

У Києві станом на 10:00 11 січня зафіксовано 66 випадків захворювання на кір, з них 54 - діти. Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург, передає прес-служба Київської державної міської адміністрації (КМДА).

"Сьогодні столиця повністю забезпечена вакцинами проти кору. Зверніться до лікаря, проконсультуйтеся щодо можливості вакцинації для себе та своїх дітей і зробіть щеплення, щоб уберегтись від цієї хвороби", - закликала киян Гінзбург.

Чиновниця зазначила, що для дітей до 18 років щеплення безкоштовні. Дорослі можуть вакцинуватися до 30 років.

Щоб вберегтися від хвороби, Гінзбург порадила проводити часте вологе прибирання, провітрювати приміщення та уникати закритих приміщень із великим скупченням людей.

"Такі прості речі в рази зменшують ризик захворіти. Але потрібно розуміти, що ці поради працюють, якщо виконувати їх системно та всюди", - зауважила Гінзбург.

Нагадаємо, 10 січня в зв'язку з кором в Києві оголосили профілактичні заходи, які триватимуть протягом одного місяця.

У дитсадках і школах дітей перевірять на наявність щеплень проти кору. А тих, у кого відсутні щеплення або довідки про те, що дитина перехворіла на кір і має імунітет, не допустять до занять в школах і дошкільних установах.