ua en ru

Кір у Києві: медики відзначають зменшення випадків захворювання

Кір у Києві: медики відзначають зменшення випадків захворювання Фото: кір (facebook.com WHO)

Вакциновано понад 10 тис. дітей

Медики відзначають поступове зменшення випадків захворювання на кір в Києві. Про це на брифінгу щодо рівня захворюваності на кір в столиці повідомила директор Департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург, передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на 15 січня зареєстровано 87 випадків захворювання на кір, серед них - 66 випадків захворювань у дітей. На сьогоднішній ранок госпіталізовано 15 осіб, серед них - 10 дорослих і 5 дітей. Важких пацієнтів у нас немає", - сказала вона.

Також, за її словами, якщо в середу і четвер реєструвалося найбільша кількість випадків кору, то вже в п'ятницю і на вихідні зменшилася кількість зареєстрованих.

"Про епідемію не йдеться. Київською міською адміністрацією було вжито заходів щодо запобігання, по зменшенню захворюваності на кір і ми маємо позитивні результати", - сказала Гінзбург.

Медик також зазначила, що в період з 10 по 14 січня від кору було вакциновано понад 10 тис. дітей.

"У нас щеплено 10 тис. 763 дитини. Дорослих було щеплено 16 осіб. Це велика кількість щеплень, тому що 10 січня, коли ми вийшли з інформацією після нашої наради, до кінця дня було щеплено 537 дітей, а вже на наступний день - 5 тис. 895 дітей", - сказала вона.

За її словами, більш точна інформація щодо кількості щеплень з'явиться вже в кінці січня.

Нагадаємо, в Одесі в низці шкіл із наступного тижня почнуть впроваджувати практику відеоуроків для дітей, яких із 22 січня не допускатимуть до шкільних занять через відсутність щеплень від кору.