ua en ru

Координатор ОБСЄ таємно зустрівся з Сурковим, - Геращенко

Координатор ОБСЄ таємно зустрівся з Сурковим, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Координатор ОБСЄ в гуманітарній підгрупі ТКГ по врегулюванню ситуації на Донбасі Тоні Фріш зустрівся з Сурковим

Координатор ОБСЄ в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Тоні Фріш провів зустріч з радником президента Росії Володимира Путіна Владиславом Сурковим. Про це повідомила депутат БПП, представник України в гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську Ірина Геращенко у себе на сторінці в Facebook.

"Також на ТКГ українські представники висловили нерозуміння тим дивним фактом, що координатор ОБСЄ Т. Фріш, як з'ясувалося, у Москві зустрівся з радником президента Путіна Ст. Сурковим і не поінформував групу і ТКГ ні про сам факт зустрічі, ні про результати", - написала Геращенко.

За її словами, перед зустріччю Фріш категорично відмовився відвідати в Старобільському СІЗО російського військовослужбовця Віктора Агєєва, зазначивши, що це були б політичні відвідування.

"Ми наполягаємо на безстороннє і незалежне підході координаторів в їх роботі, неприпустимість кулуарщины і розв'язанні всіх питань на тристоронній, а не двосторонній формат: Україна - РФ - ОБСЄ", - повідомила Геращенко.

Мінськ. Гуманітарна підгрупа, на жаль, завершилася безрезультатно через деструктивну позицію підконтрольних Кремлю предс...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 14 лютого 2018 р.

Нагадаємо, раніше спецпредставник США з питань України Курт Волкер під час телефонної конференції з журналістами за результатами зустрічі з помічником Путіна Владиславом Сурковим заявив, що Росія згодна розмістити миротворчу місію ООН на Донбасі не тільки на лінії зіткнення, але й на більш широких територіях.